GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dačić protiv rekonstrukcije Vlade

Dačić protiv rekonstrukcije Vlade
PROTIVLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2018 / 08:28
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da je on protiv rekonstrukcije Vlade Srbije, kao i da se on trudi da bude deo tima.

Dačić čija je Socijalistička partija Srbije glavni koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke, kazao je na TV RTS da ne veruje da se njegove izjave ili ponašanje mogu povezati s izjavom predsednice Vlade Ane Brnabić da je "rekonstrukcija neophodna jer ima ministara koji nisu timski igrači".

"Ja sam predsednik stranke koja je druga po snazi u Srbiji, nisam samo ministar. Moram da se bavim političkim stvarima, ne samo onim koje su deo Ministarsva spoljnih poslova... Ja se ne mešam u rad drugih ministara i trudim se da budem deo tima", kazao je Dačić, prvi potpredsednik Vlade.

Upitan da li će se resor Evropskih integracija pripojiti Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je kazao da "sve najbolje misli o Jadranki Joksimović koja vodi ministarstvo za EU integracije.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) je govoreći o inicijativi da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, kazao da smatra da "ne bi bilo loše da se naprave spomenici" i da se "organizuje dežurstvo" da se ti spomenici čuvaju.

"Protiv sam toga da spomenik bilo kome izaziva podele u društvu", kazao je Dačić i dodao da će istorije i vreme pokazati ko kakvo mesto zaslužuju.

Naveo je da pitanje spomenika ne treba da bude pitanje o kojem se neko "svađa".

Dačić je govoreći o svojoj izjavi da bi povukao potpis s Briselskog sporazuma, kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije za tako radikalne mere".

On je kazao da se sada u Briselu ne vodi nikakav dijalog Srbije i Kosova o trajnom rešenju.

"Jedna je stvar unutrašnji dijalog. Dijalog o trajnom rešenju nije počeo, jer Priština to ne želi, njih je baš briga, oni neće da realizuju Briselski sporazum, oni samo žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova", istakao je Dačić.

Dačić rekao je da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova, i da će učiniti sve da dođe do kompromisa. "Siguran da govorim u ime velike većine, Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova. Vodićemo dijalog i sve ćemo učiniti da dođe do kompromisa, a ako ne dođe do kompromisa, rešenje ovog pitanja će ostati za neko drugo vreme", rekao je Dačić u intervjuu za RTS.

On je poručio i da niko ne treba da misli da može silom da rešava pitanje Kosova, jer bi se time izazvao "sukob ogromnih razmera".

"Oni misle da je rešenje da mi priznamo nezavisnost Kosova, a nije to rešenje i nikad se neće desiti! Rešenje je kompromis", rekao je Dačić.

Upitan kako će Srbija reagovati ako budu napadnuti Srbi na Kosovu, rekao je da to "ulazi u sferu javne reči" i da "šta god da kaže, biće loše protumačeno".

"Pitanje je da li Albanci imaju dozvolu, hoće li napasti sever, taj ko to dozvoli rizikuje rušenje mira i stabilnosti, ali ne Srbija. Srbija nikad neće rat ali mora da brani svoje gradajne", rekao je Dačič.

Dačić je ponovio da misli da je "razgraničenje Kosova" najbolje rešenje, ali da je to njegovo lično mišljenje. "Mislim da je to jedina realno moguća i jedino ostvariva ideja, ali to je moje mišljenje koje čak ni u mojoj partiji nema podršku", dodao je on.

Tagovi: Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Briselski sporazum, Slobodan Milošević
PROČITAJ I OVO
Dramatično pao broj sklopljenih brakova u Hrvatskoj, sve više životnih partnerstava
BRAKOVI
Dramatično pao broj sklopljenih brakova u Hrvatskoj, sve više životnih partnerstava
ZAGREB - U matične knjige rođenih u 2020. upisano je 36.257 djece (u 2019. godini 36.553), objavilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.
Kina uvodi potvrde o cijepljenju protiv covida za prekogranična putovanja
POTVRDE
Kina uvodi potvrde o cijepljenju protiv covida za prekogranična putovanja
PEKING - Kina je uvela digitalne potvrde za cijepljenje protiv covida-19 za svoje građane koji namjeravaju putovati preko granice, pridružujući se ostalim državama koje su izdale slične dokumente dok traže načine na koje da otvore svoja gospodarstva.
Evo što donosi certifikat o cijepljenju na razini Europske unije
NOVO (NE)NORMALNO
Evo što donosi certifikat o cijepljenju na razini Europske unije
ZAGREB - Zasad se takve potvrde smiju koristiti samo u medicinske svrhe, no i na razini Unije raspravlja se kakvu bi sve primjenu mogle imati, osobito u sferi turizma.
Kampanja za zabranu stalnog držanja pasa na lancu prikupila 40.000 potpisa
ZAŠTITA ŽIVOTINJA
Kampanja za zabranu stalnog držanja pasa na lancu prikupila 40.000 potpisa
ZAGREB - Mnogi svoje pse još uvijek drže na lancu. Tri najveće hrvatske udruge za zaštitu životinja, zbog toga su pokrenule nacionalnu kampanju da se to zakonom zabrani.
Pandemija je odličan motiv za prestanak pušenja
NAVIKE
Pandemija je odličan motiv za prestanak pušenja
BERLIN - Pušači bi pandemiju morali shvatiti kao najozbiljnije upozorenje da odmah prestanu s tom lošom navikom, kažu zdravstveni stručnjaci. Studije pokazuju da je vjerojatnije da će pušači teže oboljeti pa čak i umrijeti zaraze li se koronavirusom nego nepušači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE