GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crnogoske vlasti pooštrile epidemiološke mjere, lockdown u Tivtu i Budvi

Crnogoske vlasti pooštrile epidemiološke mjere, lockdown u Tivtu i Budvi
LOCKDOWN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 16:27
Autor: SEEbiz / H

PODGORICA - Crnogorske zdravstvene vlasti pooštrile su srijedu epidemiološke mjere, nakon što je od početka godine od koronavirusa dnevno obolijevalo oko 500 stanovnika Crne Gore ili 0,1 posto ukupne populacije te zemlje.

Novim mjerama uvodi se policijski sat od 21 do pet ujutro, zabranjuje se međugradski promet od petka do ponedjeljka, a ugostiteljski objekti će raditi do 18 sati uz zabranu emitiranja glazbe. Radno vrijeme trgovina ostaje do 20 sati.

U općinama Budva i Tivat, gdje je najteža epidemiološka situacija, vrijedit još oštrije mjere koje predviđaju zabranu rada obrazovnih ustanova, trgovina na malo, ugostiteljskih objekata, tržnih centara i fitnes centara, a stanovnicima se preporučuje da ne napuštaju svoje općine. U tim gradovima 14-odnevna stopa oboljelih na 100 tisuća stanovnika iznos 2000 te su čelnici tih općina u utorak zatražili hitnu reakciju nadležnih.

Ranijim mjerama, uvedenim sredinom siječnja, policijski sat počinjao je u 22 sata, trgovine i kafići radili su do 20 sati, a ulazak u Crnu Goru bio je dopušten bez negativnog testa na koronavirus.

Nove mjere predviđaju sada da je negativni PCR test obavezan za putnike koji dolaze iz Velike Britanije, Sjeverne Irske, Izraela, Indije, Bahreina, Libanona, Južnoafričke Republike, Brazila, SAD-a, Latvije, Estonije, Litve, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala, Nizozemske, Irske, Belgije, Danske i Češke.

Popunjenost bolničkih kapaciteta u Crnoj Gori za Covid pacijente je 67 posto, priopćila je ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović, čiju ostavku traži crnogorska oporba zbog kašnjenja vakcinacije te njenog odbijanja donacije od nekoliko tisuća doza cjepiva koju su ponudili poslovni ljudi bliski predsjedniku Milu Đukanoviću.

Ministrica Borovinić Bojović priopćila da krivicu za kašnjenje cijepljenja ima prethodna vlada jer sredinom prošle godine, kada se to drugi dogovarali, nije učinila ništa da cjepivo na vrijeme stigne u Crnu Goru.

Ona je najavila da se uskoro očekuje dolazak prvih ruskih cjepiva u zemlju, no ne navodeći konkretan datum.

Nakon formiranja nove crnogorske vlasti tijekom jeseni, nova vlada ukinula je prethodna tijela koja su bila nadležna za odgovor te države na krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa, te su formirali nova radna tijela, dok su usporedno smijenjeni čelnici većine medicinskih ustanova u Crnoj Gori i na njihova postavljeni novi, bliski novoj vlasti.

Tagovi: Tivat, Budva, lockdown u Budvi, koronavirus u Crnoj Gori
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE