GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crni rekord i u Sloveniji: 1.963 novozaraženih i 18 umrlih

Crni rekord i u Sloveniji: 1.963 novozaraženih i 18 umrlih
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2020 / 12:01
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1963 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 300 više nego dan ranije, a od covida-19 umrlo je 18 ljudi, potvrdilo je u subotu slovensko ministarstvo zdravstva.

Riječ je o novom crnom rekordu po broju novooboljelih i broju smrtnih slučajeva do sada.

S novopotvrđenim zarazama njihov je ukupni broj od početka epidemije porastao na 21.276, od kojih je trenutno aktivno 13.023 slučajeva.
U bolnicama se liječi 449 pacijenata, a među njima je 63 teže oboljelih na odjelima intenzivne njege.

Ukupno su do sada umrla 234 pacijenta, a broj zaraženih na 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana iznosi 449, po čemu je Slovenija među najugroženijima u Europskoj uniji.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je na testu pozitivan na koronavirus bio i ministar vanjskih poslova Anže Logar, zbog čega će idućih deset dana zajedno sa suradnicima koji su s njim bili u kontaktu ostati u izolaciji.

U Sloveniji je od danas na snazi lockdown po odluci koju je prije dva dana donijela vlada premijera Janeza Janše, a trajat će najmanje tjedan dana, nakon čega će se restrikcije ponovo razmotriti i revidirati, ovisno o situaciji.

Od danas u ponoć su tako zatvorene trgovine, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, welness centara, bazena, kinematografa, kulturnih ustanova, fitnesa, autopraonica itd.

I dalje je na snazi zabrana napuštanja regije stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima odvija se na daljinu, obustavljena je i trećina prometa, a od ponedjeljka neće raditi niti dječji vrtići.

Prema tempu širenja zaraze iz zadnjih nekoliko dana, broj novozaraženih se udvostručuje svakih pet do šest dana.

U slučaju popunjenosti bolničkih kapaciteta oboljelima od covida-19 vlada razmišlja i o stavljanju viška lakše oboljelih u hotele, no problem je u tome tko bi u tom slučaju za te oboljele brinuo jer već sada iz bolnica poručuju da nemaju potrebnog obučenog kadra i da su postojeće medicinske ekipe na kraju snaga.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Janez Janša, Vlada Slovenije
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE