GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Covid ograničenja u Sydneyu mogla bi ublažiti ranije uslijed porasta cijepljenja

Covid ograničenja u Sydneyu mogla bi ublažiti ranije uslijed porasta cijepljenja
POPUŠTANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 07:29
Autor: SEEbiz / H
SYDNEY - Novi Južni Wales mogao bi dodatno ublažiti ograničenja u Sydneyju tjedan dana ranije nego što je planirano jer najmnogoljudnija australska država juri prema svom cilju procijepljenosti s dvije doze od 80 posto, priopćila je vlada u srijedu.

Očekuje se da će država tijekom vikenda doseći taj prag, nadmašivši prognoze, a dužnosnici su prethodno obećali ublažiti daljnja ograničenja za cijepljene stanovnike prvog ponedjeljka nakon što se dosegne taj prag procijepljenosti.

"Ako dosegnemo 80 posto, uvijek smo govorili da će to biti sljedeći ponedjeljak", rekao je državni premijer Dominic Perrottet za ABC Radio, a prenosi Reuters. Raspravu s timom imat će u četvrtak, a odluku će objaviti u petak.

Maloprodajne trgovine, pubovi i teretane moći će primiti više cijepljenih gostiju kada procijepljenost dosegne 80 posto. Obavezne maske neće biti potrebne u uredima, a noćni klubovi mogu se ponovno otvoriti za sjedeća mjesta, dok vjenčanja mogu imati neograničeni broj gostiju.

Više od pet milijuna stanovnika Sydneya u ponedjeljak je izašlo iz gotovo četveromjesečnog "lockdowna" (zatvaranja) nakon što je postignut cilj od 70 posto potpuno cijepljenih, dok su državni dužnosnici obećali postupno ublažavanje preostalih ograničenja nakon što stope cijepljenja dosegnu 80 i 90 posto.

Vlada Novog Južnog Walesa upozorila je da će se broj zaraza povećati s ponovnim otvaranjem, ali i ostavila po strani upozorenja nekih zdravstvenih stručnjaka da bi bolnice mogle biti preplavljene slučajevima covida-19 pod Perrottetovom strategijom života s virusom.

Dnevni broj novozaraženih u Novom Južnom Walesu porastao je u srijedu na 444, u odnosu na dan ranije - 360, ali je znatno niži nego što je bio početkom rujna - 1599.

Australija se bori s trećim valom koronavirusa potaknutog delta varijantom koja je pogodila Sydney i Melbourne, njene najveće gradove i glavni grad Canberru.

Čak i s delta varijantom, Australija je uspjela zadržati relativno niske brojeve - oko 133.400 slučajeva zaraze i 1478 smrtnih slučajeva.

Tagovi: Sydney, lockdown, Australija, Novi Južni Wales
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE