GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Covid odjel i u Krapinskim Toplicama

Covid odjel i u Krapinskim Toplicama
ODJEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 16:43
Autor: SEEbiz / H
KRAPINSKE TOPLICE - U Krapinsko-zagorskoj županiji u petak je potvrđeno 166 novozaraženih koronavirusom i 1382 aktivna slučaja, a županijski Stožer civilne zaštite najavio je da će se i u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama otvoriti covid odjel.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek rekao je da je 166 novih pozitivnih slučajeva evidentirano u 342 testiranja. Uz 65 oporavljenih osoba, trenutačno su pozitivne 1382 osobe, a 1702 su u samoizolaciji. U Općoj bolnici u Zaboku na liječenju je 77 pacijenata, a 12 ih je na respiratoru, te 38 pacijenata u bolnici u Stubičkim Toplicama.

„U domovima za starije i nemoćne ukupno imamo pozitivna 53 zaposlenika i 136 korisnika. Dosad je umrlo 15 korisnika domova. Od 23. listopada u Općoj bolnici Zabok i u domovima umrlo je 80 osoba oboljelih od covida-19“, rekao je Ferek Jambrek.

U školama su pozitivni 71 učenik i 40 djelatnika, a u samoizolaciji je 1156 učenika i 48 djelatnika.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite istaknuo je kako posebno zabrinjava to što u posljednjih tjedan dana imaju 917 pozitivnih briseva od njih 2126, što je 43 posto.

Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dodala je da je taj broj sigurno veći s obzirom na asimptomatske osobe koje niti ne znaju da su zaražene.

Zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Jadranka Urbanc rekla je da se blago povećao broj intervencija te da je sada više od 50 posto intervencija vezano uz covid pacijente.

„Od onih pacijenata koji se hospitaliziraju veliki broj pokazuje jako teške kliničke slike i s nekim stvarima se susrećemo prvi put u životu, čak i mi koji imamo više iskustva“, rekla je Urbanc.

Župan Željko Kolar situaciju je ocijenio „vrlo ozbiljnom, teškom i zabrinjavajućom“.

„Mi smo tražili i dobili odobrenje od Ministarstva zdravstva da u Krapinskim Toplicama napravimo covid odjel. Tamo se rade sve pripremne radnje i sljedeći tjedan ćemo biti spremni“, izjavio je Kolar.

Župan je komentirao nove mjere koje će od sutra vrijediti za cijelu Hrvatsku.

„Moram reći da se odstupilo od dogovora koji smo imali da ćemo dobiti prijedlog mjera pa da ćemo ih moći proanalizirati, dati primjedbe i prijedloge pa da će nakon toga mjere biti donesene“, rekao je Kolar.

Najavio je da će ih analizirati čim stignu s predstavnicima obrtnika i gospodarstvenika te turističkog sektora.

Tagovi: Krapinske Toplice, Jadranka Urbanc, Marina Stanković Gjuretek, Željko Kolar, Ernest Svažić, Anđelko Ferek-Jambrek
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE