GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CNN dao otkaz necijepljenim zaposlenicima

CNN dao otkaz necijepljenim zaposlenicima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Američki CNN otpustio je troje djelatnika jer su došli u ured, a da nisu bili cijepljeni protiv covida-19, prenose američki mediji, dok je zrakoplovna kompanija United Airlines odlučila da svi njezini djelatnici u SAD-u moraju biti cijepljeni.

Odluka čelnika CNN-a jedan je od prvih primjera da je neka američka tvrtka otpustila djelatnike zbog kršenja pravila tvrtke o cijepljenju.

Tvrtke u SAD-u smiju po zakonu tražiti od svojih djelatnika da se cijepe.

Mnoge velike tvrtke, uključujući Facebook i Google, kažu da će tražiti od svojih djelatnika da se cijepe kada se vrate u urede.

Direktor CNN-a Jeff Zuckers spomenuo je otkaze u memorandumu u četvrtak, a koji su prenijeli neki američki mediji.

Cijeljenje je obvezno za izvjestitelje s terena, djelatnike koji rade s drugim djelatnicima ili dolaze u ured, navodi se u tom dokumentu.

United Airlines u petak je postao prva američka zrakoplovna kompanija koja traži od svih svojih djelatnika u SAD-u da budu u cijelosti cijepljeni.

Prema američkim medijima to traži i zrakoplovna kompanija Delta, a investicijska banka Goldman Sachs traži od svojih djelatnika da se izjasne jesu li cijepljeni premda cijepljenje nije obvezno, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden naredio je da dva milijuna saveznih djelatnika moraju imati potvrde o cijepljenju ili će biti podvrgnuti obveznom testiranju i morati nositi maske.

Tagovi: CNN televizija, CNN, necijepljenji, Goldman Sachs, otkaz necijepljenima
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE