GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Česi će nesmetano ulaziti u Hrvatsku 22 dana nakon prve doze cjepiva

Česi će nesmetano ulaziti u Hrvatsku 22 dana nakon prve doze cjepiva
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2021 / 17:22
Autor: SEEbiz / H
PRAG - Češki turisti moći će ući u Hrvatsku bez dodatnih ograničenja 22 dana nakon što su primili prvu dozu cjepiva protiv covida-19, objavili su u subotu ministri vanjskih poslova dviju država.

Odluka bi trebala stupiti na snagu idući tjedan, odnosno kad se "finaliziraju detalji na stručnim razinama”, rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Dodao je da je dogovor između Hrvatske i Češke "sjajan obrazac za daljnje bilateralne dogovore i s drugim državama”.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac je najavila da će o istoj temi u ponedjeljak razgovarati s austrijskom kolegicom i da će se kontaktirati sva emitivna tržišta.

Češki ministar Jakub Kulhanek ocijenio je da se Hrvatska "izvrsno priprema za nadolazeću sezonu”, a da je "prva lastavica” vlak iz Češke koji je u subotu stigao u Hrvatsku s turistima, što će odsad svakodnevno činiti, dovozeći turiste i iz Slovačke i Mađarske.

Dodao je da je Hrvatska omogućila ulazak djece do 12 godina bez ikakvih ograničenja, što su "vrlo pozitivni uvjeti za velik broj čeških obitelji”.

Kulhanek je najavio da će ove kao i proteklih godina u Hrvatskoj biti otvorena dva češka konzularna predstavništva, u Splitu i Rijeci i da će stići češki policajci koji će s hrvatskim kolegama provoditi zajedničke ophodnje.

Šef češke diplomacije je na konferenciji naglasio da Prag podupire ulazak Hrvatske u šengenski prostor jer "ona to zaslužuje”.

Tagovi: češki turisti, Jakub Kulhanek, Gordan Grlić Radman
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE