GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Sjever zemlje nam gori

Capak: Sjever zemlje nam gori
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 12:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 1529 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14942. Preminulo je 38 pacijenata. Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

Krunoslav Capak je izvijestio da je broj ukupno oboljelih u svijetu prešao 50 milijuna.

"Bitno je da imamo 14-dnevnu incidenciju na sto tisuća stanovnika 750,4 što je visok broj po čemu smo na 22. mjestu od 27 europskih zemalja. Što se tiče brojki posljednjih dana, imali smo veliku promjenu novobojljelih, u tjedan dana brojke su rasle za sto posto, a sad se smanjilo na 42% porast što daje nadu da porast stagnira i da će se situacija popraviti", rekao je i dodao:

"U čitavoj Europi situacija je slična. Nadamo se da će broja prestati rasti. Međutim, to nas ne treba ohrabriti da se ne pridržavamo mjera. Striktno pridržavanje mjera je ključno."

Naglasio je da je u Istri situacija dobra, no da "gori sjever zemlje": "Varaždinska i Međimurska županija u ovom trenutku imaju 14-dnevnu incidenciju 1.300 što su ogromne brojke. Porast im kasni u odnosu na druge županije i nadamo se da će uskoro obuzdati rast. Evidentirano je smanjenje broja u Zagrebu, jasna je silazna putanja, nadamo se da će se nastaviti.", kazao je.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE