GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Kazne za kršenje mjera za pravne osobe mogu biti od 20.000 do 70.000 kuna

Capak: Kazne za kršenje mjera za pravne osobe mogu biti od 20.000 do 70.000 kuna
KAZNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pravne osobe u Hrvatskoj od danas bi mogle dobiti i novčane kazne ako se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera, potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostujući u Dnevniku Nove TV.

Krunoslav Capak kaže kako smo dosad imali preporuke, ali od danas su to odluke koje podliježu inspekciji.

"U donošenju mjera je sudjelovao i glavni državni inspektor Mikulić i upoznat je s kontrolom. Sutra nas čeka odluka gdje će inspektorat imati veliku ulogu jer će provoditi kontrolu. Sad postoji mogućnost kažnjavanja, ako inspektor utvrdi, 20-70 tisuća kuna za pravnu osobu", rekao je Capak za Novu TV te dodao kako još ne postoji odredba za kažnjavanje fizičkih osoba, ali u zakonu postoji mogućnost poveznice i o tome se sada razgovara.

Od danas je nošenje maski obavezno u zatvorenim prostorima, osim u teretanama.

"Teretane nisu na spisku", rekao je Capak te istaknuo kako su u komunikaciji s predstavnicima fitness industrije, no još nisu razgovarali o mogućnostima nošenja maski u teretanama.

"Za vrijeme vježbanja nije moguće nositi masku, ali za vrijeme boravka u prostorijama bi se moglo. Još nismo o tome razgovarali", rekao je ravnatelj.

Što se tiče radnog vremena ugostiteljskih objekata u Zagrebu Capak kaže da Nacionalni stožer još nije dobio prijedlog zagrebačkog stožera, ali su razgovarali s ugostiteljima i "sutra će se donijeti odluka Nacionalnog stožera koja će vrijediti u svim županijama za radno vrijeme".

"Gužva je, puno ljudi se vozi autobusima, zamolili smo lokalne stožere da pripreme češću frekvenciju buseva i ograničavanje broja ljudi, a ako bude potrebno Nacionalni stožer će propisati mjere", kazao je Capak o predstojećem blagdanu Svih svetih te dodao kako treba prorijediti i kioske s cvijećem i svijećama ispred groblja jer se i oko njih stvaraju gužve.

Krajem godine na tržištu bi moglo biti prvo cjepivo za koronavirus, Oxfordsko cjepivo moglo bi vrlo brzo dobiti odobrenje, a Hrvatska je već spremna za skladištenje i distribuciju jer se predbilježila za cjepivo zajedno s Europskom komisijom.

"Imamo pripremljeno skladištenje i funkcioniranje distribucijskog centra, prva tranša bila bi od 200 do 400 tisuća doza", kazao je ravnatelj te istaknuo kako je cjepivo protiv gripe već u Hrvatskoj, a krajem tjedna očekuje se početak cijepljenja.

"Prva tranša je u Hrvatskoj i distribuira se i očekuje se krajem tjedna cijepljenje", rekao je te dodao kako je u prvoj tranši osigurano 250.000 doza za ranjive skupine.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus, Andrija Mikulić
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE