GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih

Capak: Imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite danas u 11 sati održao je konferenciju za medije.

Janković Katalinić predstavila je najnovije brojke o broju zaraženih.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a ukupno je aktivno 5300 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, a 193 ih je na respiratoru. Preminulo je 26 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 222.117 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 4472 preminule, ukupno se oporavilo 212.345 osoba od toga 712 u posljednja 24 sata. Do danas je testirano 1.095,705 osoba, od toga 7713 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 1.095.705 osoba, od toga 7713 u posljednja 24 sata. 14.72 posto je pozitivnih. 34553 osobe su procijepljene, što je oko 65 posto od pristiglo cjepiva.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak dao je pregled aktualne epidemiološke situacije.

“Pad u prva tri dana ovoga tjedna u usporedbi s prva tri dana prošloga tjedna iznosi -36,18 posto. Dakle, imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih”, kazao je Capak.

14-dnevna stopa incidencije je 334,4 na 100.000. Najbolju poziciju ima Dubrovačko-neretvanska županija s 165,8. najvišu incidenciju ima Međimurska županija s 536.7.

Hrvatska na ljestvici 14-dnevne stope incidencije zauzima 11 mjesto. Sada smo u donjoj polovici ljestvice.

Cijepljeno je 16.425 iz sustava zdravstva, 15.848 iz sustava domova za starije. U Sisačko-moslavačkoj županiji su ukupno do jučer u 19 sati cijepljene 3.373 osobe.

Riječ je potom preuzeo ministar zdravstva Vili Beroš. “Stopa ukazuje na odgovornost hrvatskih građana, ali i učinkovitost naših mjera. Danas možemo svjedočiti da je prvi puta nakon 22. studenog pad broja hospitaliziranih ispod 2000, danas ih imamo 1993. Broj preminulih je danas ispod 30, što je i dalje velika brojka, ali manja nego ranijih dana. Stoga smo mišljenja da, uz prisutnu odgovornost građana, mjere doista djeluju. Nemojte misliti da mislimo da je kraj epidemije. Dapače, moramo biti i dalje oprezni, misliti na neke druge mogućnosti, moramo biti uvijek korak ispred eventualne ugroze. Međutim, u ovom trenutku možemo zaključiti da ove naše balansirane mjere polučuju rezultate i da upravo taj balans svih tih mjera je optimalna i na neki način pobjednička formula, barem u Hrvatskoj, kada je riječ o borbi protiv ove epidemije”, kazao je ministar Beroš i dodao:
“Međutim, opreza nikada dosta.”

“Činjenica je da broj bolesnika u Areni Zagreb stalno pada. Međutim, morate znati i sljedeće – mi moramo biti pripremljeni i biti nekoliko koraka ispred, ako je to ikako moguće. Nećemo brzati u odluci o zatvaranju Arene Zagreb, bez obzira na mali broj bolesnika”, kazao je Beroš govoreći o upitima koje su zaprimili o potencijalnom zaprimanju tog centra za covid bolesnika.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE