GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čakovec: Obitelj preminulog pacijenta policiji prijavila nesavjesno liječenje

Čakovec: Obitelj preminulog pacijenta policiji prijavila nesavjesno liječenje
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 19:46
Autor: SEEbiz / N1 info
ČAKOVEC - Tragedija u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Tijekom rutinskog postupka hemodijalize preminuo je 62-godišnjak zbog ubrizgavanja krive supstance. U četvrtak ujutro bit će obavljena obdukcija tijela, a rezultati obdukcije dat će odgovor na pitanje što se zaista dogodilo.

Bolnica će u četvrtak napraviti izvanredni nadzor koji bi trebao utvrditi tko je zakazao u ovoj cijeloj priči.

"Zaista još jednom iskrena sućut obitelji. Ono što je naša dužnost i što smo već poduzeli je traženje svih očitovanja svih involviranih djelatnika, analiza sve te dokumentacije i hitna unutarnja kontrola", kazao je ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, piše Dnevnik.hr.

Iz policije je potvrđeno da je obitelj 62-godišnjaka u utorak u kasnim večernjim satima prijavila "sumnjivu smrt" svojeg oca odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

O svemu je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo provođenje hitne obdukcije. Iako je obdukciju moguće obaviti i u čakovečkoj bolnici, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u zagrebačkoj Šalati kako ne bi bilo "zataškavanja". Obdukcija će biti provedena u četvrtak u jutarnjim satima.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu je, tijekom rutinskog postupka hemodijalize, preminuo 62-godišnjak zbog ubrizgavanja krive supstance. Pročelnica zavoda za zdravstvo Međimurske županije Sonja Tošić Grlač rekla je za N1 da su sve službe pokrenute kako bi se proveo postupak interne kontrole.

"Tragičan događaj dogodio se jučer u kasnim poslijepodnevnim satima. Sve službe su pokrenute kako bi se proveo postupak interne kontrole. Sutra će interna kontrola županijske bolnice Čakovec analizirati slučaj i dati svoje mišljenje, a očekuje se i inspekcija Ministarstva. Potom ćemo znati što se uistinu dogodilo. Sve službe su obaviještene, a neke su već bile u bolnici", rekla je.

Kaže da je policija bila u Županijskoj bolnici u Čakovcu, ali zbog istrage o tome ne može govoriti.

Obitelji je izražena sućut. Sonja Tošić Grlač kazala je da su svi zaposlenici bolnice koji su bili uključeni u tragični slučaj, kao i ravnatelj bolnice, primili obitelj preminulog i razgovarali s njima.

"Sve je profesionalno obrađeno i transparentno. Bolnici je briga o pacijentu na prvom mjestu. Koliko znam, medicinska sestra je na bolovanju, što je i razumljivo. Velika je to tragedija", rekla je pročelnica za zdravstvo Tošić Grlač.

Tagovi: Čakovec, hemodijaliza, Sonja Tošić Grlač, županijska bolnica Čakovec, Tomislav Novinščak
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE