GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Zakon o obnovi Zagreba u kolovozu ili rujnu

Butković: Zakon o obnovi Zagreba u kolovozu ili rujnu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 11:47
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković u Novom danu komentirao je novi zaplet iz kluba Milana Bandića, iz kojeg su tražili dodatne konzultacije i uvjet delimitiranja zaduženja Grada Zagreba, kako bi glasovali za raspuštanje Sabora, a sve uz tvrdnju da obveznicom od 5 milijardi kuna žele financirati obnovu grada.

Nije vrijeme za performanse, svatko to koristi u političke svrhe, donijeli smo konkretne odluke oko Zagreba. U rebalansu smo osigurali 141 milijun kuna, a posljednjom odlukom Vlade, plaćanje najamnine svima onima koji se ne mogu useliti u svoje domove“, rekao je Butković dok pred Saborom zbog nedonošenja Zakona prosvjeduje zagrebačka oporba.

„Zakon je vrlo složen i treba ga dobro pripremiti, kako organizacijski jer obnova će trajati par godina, tako zbog financijske konstrukcije. Javna rasprava je potrebna zbog struke, i da se svi oni razgovori, i s kreditorima uspiju održati. To nije posao od 5 minuta ili 5 dana“, rekao je Butković i dodao da Zakon sada ide u javnu raspravu, a novi će ga Sabor, uvjeren je, donijeti u kolovozu ili rujnu.

Poručio je i da tehnička Vlada neće prestati raditi. „Život neće stati i nakon raspuštanja nitko neće prestati raditi, nije da idemo na godišnji“, poručio je, a za prosvjednike rekao da ih poštuje ali da moraju biti spremni saslušati argumente jer je svima stalo da se Zagreb što prije obnovi.

„Nema bojazni, nema straha, potrebna nam je struka i vrijeme, vi možete napisati zakon u 5 minuta ali što ako je nerealan i neostvariv“, pita se Butković.

Nije želio ulaziti u to koji će datum predsjednik odrediti za izbore, a o imenima na listama, tvrdi u HDZ-u još nisu razgovarali. Tvrdnju da je HDZ kriv za propast razgovora Domovinskog pokreta i MOST-a, smatra smiješnom. „Svatko se može kandidirati, ali ovo su trenuci kada treba biti ozbiljan, trebamo stabilnu vladu, to neki ljudi nisu, nije dovoljno kritizirati i napadati, morate imati rješenja“, poručio je i dodao da HDZ neće imati negativnu kampanju, ali će znati odgovoriti a sve prozivke.

Smatra da će Penava donijeti pravu odluku o svojoj političkoj budućnosti, a on mu je savjetovao da ne napušta HDZ. Otkrio je i da nema povećanja cijene cestarine na ljetnu tarifu te da se pripremamo spajanje HAC-a i ACRZ-a, bez ikakvih otpuštanja.

Tagovi: Oleg Butković, Zakon o obnovi Zagreba
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE