GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burundi protjeruje tim WHO-a usred predsjedničke kampanje

Burundi protjeruje tim WHO-a usred predsjedničke kampanje
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / H
GITEGA - Burundi je odlučio protjerati nacionalnog čelnika Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i tri člana njegova tima tijekom predsjedničke izborne kampanje koja se održava usprkos zdravstvenim rizicima zbog pandemije novog koronavirusa.

Vlada je potvrdila u četvrtak da je pismo ministarstva vanjskih poslova od 12. svibnja poslano čelniku WHO-a u Burundiju Walteru Kazadi Mulombou i još trima zdravstvenim stručnjacima, u kojemu im se naređuje da napuste zemlju do petka.

Izbori za nasljednika predsjednika Pierrea Nkurunzizaa, čija je vlada opetovano optužena za kršenje ljudskih prava i koja je ranije protjerala druge predstavnike međunarodnih tijela, trebaju se održati 20. svibnja.

Bernard Ntahiraja, pomoćnik ministra vanjskih poslova, potvrdio je da su dužnosnici WHO-a proglašeni personama non grata, ali nije naveo razloge.

Zasad nije bilo službene reakcije WHO-a na protjerivanje, iako je jedan dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao kako se čini da su četiri osobe "žrtve lošeg upravljanja" bolešću covid-19 u Burundiju.

Burundi je dosad prijavio mali broj zaraženih, 27, i jednog preminulog. Međutim, strahuje se da je stvarna situacija lošija.

Godine 2018. Burundi je protjerao UN-ove istražitelje koji su pokušavali utvrditi je li bilo kršenja ljudskih prava.

Ujedinjeni narodi ranije su optužili sigurnosno osoblje i miliciju vladajuće stranke za orkestriranje silovanja, mučenja i ubojstava.

Tagovi: Burundi, Pierre Nkurunziza, Svjetska zdravstvena organizacija, Covid-19, koronavirus u Burundiju
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE