GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burno u Saboru: Sačić izbačen, Grbin Plenkovića nazvao glupim

Burno u Saboru: Sačić izbačen, Grbin Plenkovića nazvao glupim
AKTUALNO PRIJEPODNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 10:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon jednomjesečnog odmora, saborski zastupnici danas se vraćaju u klupe.

Proljetno zasjedanje otvorit će uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega će o aktualnim temama propitivati premijera i ministre. Pitanja će članovima Vlade postaviti 39 zastupnika, ždrijeb je odlučio da će prva to učiniti SDSS-ova Dragana Jeckov, posljednji SDP-ov Arsen Bauk.

Zastupnik Marijan Pavliček dobio je opomenu jer je komentirao kao nezadovoljan odgovorom.

Željko Sačić je s radošću primio opomenu. "Plenković je grubo zlouporabio Ustav onemogućavajući saborske zasutpnike da rade svoj posao", rekao je.

Nakon poduljeg ispada dobio je još dvije opomene, ukupno tri, i zabranu daljnjeg sudjelovanja.

"Dosadili ste i Bogu i vragu s tim da smo mi ruski igrači", rekao je Sačić, prenosi N1 televizija.

Opomenu je dobio i Nikola Grmoja koji se javio za riječ.

Nino Raspudić je dobio dvije opomene jer se nije zaustavio na vrijeme kad ga je predsjednik Sabora prekinuo.

"Zanimljivo je tko brani Peđu Grbina", rekao je Hrvoje Zekanović te je dobio opomenu.

"Kolega Milanović Litre, i vi ste se pojavili", pitao je Jandroković te mu dao opomenu.

Jandroković je zamolio Sačića da napusti Sabornicu jer je prekršio Poslovnik. On je zatražio da ga iznesu kao Pernar, no to se nije dogodilo.

Peđa Grbin je predsjednika Vlade podsjetio na izjavu o poskupljenju kave nakon uvođenja eura za dvije ili tri lipe. "Nakon Nove godine iznenadio vas je rast cijena. Mnogi su vas upozoravali da reagirate na vrijeme, a viste odmahivali rukom. Znam da imate puno prioriteta koji nisu u Hrvatskoj, koncentrirani se na stvari koje se događaju drugdje.

"Zastupniče Grbin, što se tiče vašeg doprinosa, možemo ga svesti na nulu. Vaš doprinos je izbacivanje ljudi iz SDP-a i uništavanje gradske organizacije SDP-a. Što se tiče Zakona o euru, za razliku od vas ne smatram unapriejd da su tvrtke sklone prevari. Idem u dobroj vjeri. Nekad je i vaša stranka doprinosila, ali otkad ste vi na čelu, ne radite ništa. Invazija na Ukrajinu je pokrenula krizu, kao čelnik SDP-a ste imali priliku podržati žrtvu i zajedno sa 53 zastupnika učinili ste tešku sramotu za Sabor. Svi nas pitaju kakav je to Hrvatski sabor, gdje je nestala ona osjetljivost, one suze?

Vlada ima nekoliko elemenata nadzora u ovoj situaciji. Dali smo tri paketa pomoći. Državni inspektorat je već izrekao 151 novčanu kaznu vrijednu 234.000 eura gospodarskim subjektima koje su imale nepoštenu praksu. Nastavit će i dalje, a imamo i ukidanje poreza, vraćanje cijena itd", rekao je Plenković.

"Jeste li vi glupi? U svim zemljama u kojima je uveden euro, povisile su se cijene. Čega se dotaknete, vi i to zaribate. Ta količina nesposobnosti je u stvari dirljiva. Da se ne radi o standardu građana, bilo bi smiješno", odgovorio je Grbin premijeru.

Jandroković ga je upozorio da bira riječi.

Željko Pavić iz Socijaldemokrata premijera Andreja Plenkovića pitao je o digitalizaciji koju provode cvjećare. Istaknuo je da su u ovom resoru problemi veći nego na obnovi. Kako tumačite da su oni koji su progovorili smijenjeni, a oni koji su namještali natječaje rade, pitao je.

"Što se tiče digitalizacije, ne znam na što se referirate, neprecizno je. Sabor je usvojio strategiju digitalizacije, bila je velika rasprava", rekao je Plenković nabrajajući koliko je novaca uloženo u digitalizaciju. Napomenuo je da javne nabave moraju biti transparentne.

"Ako imate saznanja o nepravilnostima, prijavite ih. Mi odlučujemo o funkcijama, a vi ćete o tome ako budete u poziciji. Drugi put nemojte kasniti na glasanje o Ukrajini", poručio mi je premijer.

"Mislim da je pitanje bilo jasno. Trošimo puno novaca, a rezultati su poražavajući", rekao je Pavić.

Tagovi: Andrej Plenković, Željko Sačić, Peđa Grbin, Hrvoje Zekanović, Gordan Jandroković, uvođenje eura
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE