GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brooklyn: Policijsko vozilo gazi prosvjednike (VIDEO)

Brooklyn: Policijsko vozilo gazi prosvjednike (VIDEO)
VAL PROSVJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz / Večernji list
NEW YORK - Zbog smrti Georgea Floyda širom SAD-a traju prosvjedi. Obitelj Afroamerikanca Georgea Floyda, (46), koji je umro nakon brutalnog uhićenja, o čemu je kružio viralan video internetom, tražili su da policajci koji su sudjelovali u njegovom uhićenju budu optuženi za ubojstvo.

Oni su u međuvremenu otpušteni s posla.

Dužnosnici su jučer izjavili kako je vojska u petak izdala naredbe za "pripremanje za raspoređivanje" za jedinice vojne policije iz nekoliko vojnih baza širom zemlje. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski sat nakon što su se prosvjedi pretvorili u pravi kaos, paljenje policijskih automobila, policijskij stanica, pljačku.. Na ulicama je već i Nacionalna garda, ali prosvjedi su van kontrole. 

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje u okrugu Los Angeles, navodi se u izjavi ureda guvernera. Guverner je također odobrio pomoć Los Angelesu, nakon što je od grada i okruga dobio zahtjev da rasporede pripadnike Nacionalne garde kako bi se rastjerali protesti. Nacionalna garda je spremna odgovoriti na nemire u San Franciscu.

Šokantan video stiže iz Brooklyna gdje su dva policajca autima gazila prosvjednike, koji su im stajali na putu i blokirali cestu.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio rekao je kasno u subotu navečer da je "uznemirujuća" video snimka automobila NYPD-a kako se vozi u barijeru s prosvjednicima i gazi ih. "Volio bih da službenici to nisu učinili", dodao je, ali napomenuo je da postoji kontekst snimke.

"Gledam prosvjede godinama, ali oni ovdje prijete policajcima i žele ih ozlijediti. To se nije dogodilo u povijesti prosvjeda ovoga grada. Policajci su ovdje bili u takvoj situaciji da su ih napali i oni su morali pobjeći od toga. Razumijem ih, našli su se u nemogućoj situaciji", rekao je Bill de Blasio i dodao da neće objaviti policijski sat, iako je u New Yorku sinoć stanje bilo najgore.

Tagovi: Brooklyn, prosvjedi u SAD-u, Minneapolis, NYPD, Bill de Blasio
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE