GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brooklyn: Policijsko vozilo gazi prosvjednike (VIDEO)

Brooklyn: Policijsko vozilo gazi prosvjednike (VIDEO)
VAL PROSVJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz / Večernji list
NEW YORK - Zbog smrti Georgea Floyda širom SAD-a traju prosvjedi. Obitelj Afroamerikanca Georgea Floyda, (46), koji je umro nakon brutalnog uhićenja, o čemu je kružio viralan video internetom, tražili su da policajci koji su sudjelovali u njegovom uhićenju budu optuženi za ubojstvo.

Oni su u međuvremenu otpušteni s posla.

Dužnosnici su jučer izjavili kako je vojska u petak izdala naredbe za "pripremanje za raspoređivanje" za jedinice vojne policije iz nekoliko vojnih baza širom zemlje. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski sat nakon što su se prosvjedi pretvorili u pravi kaos, paljenje policijskih automobila, policijskij stanica, pljačku.. Na ulicama je već i Nacionalna garda, ali prosvjedi su van kontrole. 

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje u okrugu Los Angeles, navodi se u izjavi ureda guvernera. Guverner je također odobrio pomoć Los Angelesu, nakon što je od grada i okruga dobio zahtjev da rasporede pripadnike Nacionalne garde kako bi se rastjerali protesti. Nacionalna garda je spremna odgovoriti na nemire u San Franciscu.

Šokantan video stiže iz Brooklyna gdje su dva policajca autima gazila prosvjednike, koji su im stajali na putu i blokirali cestu.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio rekao je kasno u subotu navečer da je "uznemirujuća" video snimka automobila NYPD-a kako se vozi u barijeru s prosvjednicima i gazi ih. "Volio bih da službenici to nisu učinili", dodao je, ali napomenuo je da postoji kontekst snimke.

"Gledam prosvjede godinama, ali oni ovdje prijete policajcima i žele ih ozlijediti. To se nije dogodilo u povijesti prosvjeda ovoga grada. Policajci su ovdje bili u takvoj situaciji da su ih napali i oni su morali pobjeći od toga. Razumijem ih, našli su se u nemogućoj situaciji", rekao je Bill de Blasio i dodao da neće objaviti policijski sat, iako je u New Yorku sinoć stanje bilo najgore.

Tagovi: Brooklyn, prosvjedi u SAD-u, Minneapolis, NYPD, Bill de Blasio
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE