GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojni zdravstveni problemi koštali života Milana Bandića

Brojni zdravstveni problemi koštali života Milana Bandića
LOŠE ZDRAVLJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2021 / 07:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Milan Bandić, najdugovječniji zagrebački gradonačelnik, već neko je vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem nakon što je 2003. imao je teški moždani udar. Tada se relativno dobro oporavio, ali zadnjih godina često je boravio na liječenju u bolnici.

Prije tri godine zbog srčanih problema ugrađen mu je stent, a u lipnju prošle godine također mu je pozlilo pa je bio hospitaliziran u KBC-u Zagreb.

U međuvremenu imao je plućnu emboliju i nekoliko kirurških zahvata, ali to nije zaustavilo njegove političke ambicije i pripremu za predstojeće lokalne izbore.

Čak 20 godina Bandić je bio prvi čovjek Zagreba i neprestano ponavljao 'radim 16 sati dnevno 365 dana u godini i tako već 20 godina'. I svoju je stranku nazvao MB 365.

Ni nedavna operacija glasnica, na koju je morao jer je bio potpuno izgubio glas, kao ni činjenica da mu se glas nije do kraja vratio, nisu ga spriječili u naumu da krene u kampanju po novi mandat.

Na pitanje bi li u tome i uspio, odgovor nećemo saznati premda je njegova gradonačelnička pozicija bila snažno poljuljana - poglavito nakon potresa u Zagrebu jer su građani uvjereni da je taj posao loše odrađen.

Baš potres razlog je što se sve više govorilo da će 'Bandić sigurno izgubiti izbore', premda su politički analitičari i dalje držali da 'Bandić ima šanse'.

Naime, prije svakih lokalnih izbora govorilo se da je to njegov zadnji mandat, a onda bi rezignirani birači koji nisu željeli izaći na izbore otvorili Bandiću novi mandat.

Bandić je u Zagreb došao na studij gdje je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, a njegov politički put počinje kad je 1993. postao politički tajnik gradske organizacije SDP-a.

Samo dvije godine kasnije postaje zastupnik u zagrebačkog Gradskoj skupštini, a od 2000. traje njegov gradonačelnički mandat s 'pauzom' od dvije godine kad je zbog afere, odnosno vožnje pod utjecajem alkohola, nakratko 'pauzirao'.

Bio je i predsjednički kandidat 2009. godine, ali je neslavno propao kao što je i njegova stranka loše prolazila na parlamentarnim izborima.

Tijekom njegovih gradonačelničkih mandata neki su gradski projekti izazivali proteste građana. No, Bandić nije dao smesti te je dio njih na kraju završen onako kako je to on predlagao. Primjer je garaža u Varšavskoj.

Tagovi: Milan Bandić, umro Bandić, zdravstveni problemi Milana Bandića, plućna embolija, moždani udar
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE