GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnabić: SPS nas je izdao

Brnabić: SPS nas je izdao
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2022 / 11:16
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izrazila uverenje da će Srpska napredna stranke (SNS) posle ponovljenih lokalnih izbora u Beogradu imati najveći broj glasova, ali je dodala da nije smak smeta ako se to ne dogodi.

Ana Brnabić je kampanju Socijalističke partije Srbije (SPS), koja je koalicioni partner SNS, na republičkim izborima nazvala „vrstom izdaje tima“.

Prema rečima Ane Brnabić, SNS je u Beogradu dobila više glasova nego opozicija.

Ti ljudi nikada neće dobiti ono što je u ovim izborima dobila SNS. Mi smo apsolutno pobednici izbora, ali jesmo se previše oslonili na lidera SNS Aleksandra Vučića i njegovu popularnost, izjavila je Ana Brnabić.

Ona je rekla da ne zna kada će biti formirana nova vlada.

Ne bavim se tim stvarima. Odnosno, bavim se time kao član Predsedništva SNS, izjavila je Ana Brnabić, uz tvrdnju da je ne zanima da li će imati funkciju u vladi, ali da zna šta će činiti da Srbiji bude bolje.

Jedina funkcija koju direktno biraju građani je funkcija predsednika Srbije, a to je Vučić. Svi ostali se biraju u parlamentu, republičkom ili gradskom, navela je Ana Brnabić.

Ona je rekla da nije postojao predizborni dogovor o podeli funkcija.

Izbori su laki samo za one koji gube izbore. Uvek morate da saslušate narod šta će da kaže. Mi nismo oni koji dele funkcije pre nego što čujemo šta narod kaže, izjavila je Ana Brnabić.

Ona je navela da ne može da kaže da je SPS vodila pozitivnu predizbornu kampanju, uz konstataciju da ne može da se izjasni da li je ta stranka bila lojalan partner SNS.

Nije odgovorno ponašanje. Na tome smo izgubili glasove, koji su se prelili drugima, rekla je Ana Brnabić, tvrdeći da se SPS ponašala neodgovorno, podržavajući Rusiju u ukrajinskoj krizi.

Čuvali smo Srbiju od svih oluja i beskrajno sam ponosna na to. Vučić je mogao da vodi politiku da dobije koliko želite glasova, da je insisitirao da igramo na kartu Rusije, ali to ne bi bilo dobro za zemlju, izjavila je Ana Brnabić.

Ona je rekla da zamera SPS što su „svesno išli da uzimaju glasove na neodgovornoj politici, koja nije bila na onome što su trasirali Vlada Srbije i Vučić“.

Tagovi: Ana Brnabić, Socijalistička partija Srbije, Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE