GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnabić: Broj respiratora je državna tajna

Brnabić: Broj respiratora je državna tajna
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 13:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Broj respiratora u Srbiji tretira se kao državna tajna, rekla je premijerka Ana Brnabić i dodala da je tako u svim državama. Nabavka novih aparata za ventilaciju pluća je da bi sistem bio "200 posto siguran", istakla je ona.

Upitana koliko Srbija ima respiratora, premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije odgovorila: "Ja vam kažem da ima dovoljno".

Isto je juče na konferenciji rekao i predsednik Aleksandar Vučić, da bi Ministarstvo zdravlja kasnije raspisalo hitnu nabavku 15 respiratora. Premijerka objašnjava da se nabavka odvija za svaki slučaj, a ne zato što ovih aparata nema dovoljno.

"To što ćemo nabavljati još je za svaku sigurnost i svaku eventualnost, zato što želimo da budemo dvesta posto sigurni. Srbija ima dovoljno. Juče je predsednik Vučić pitao ljude iz zdravstva da li može da kaže brojeve i oni su mu rekli da ne može javno da se govori o brojevima", kazala je Brnabić.

Ona je zamolila građane da imaju poverenje u "zdravstvo, predsednika i državne organe".

Uskoro pravilnik o postupanju kompanija

Premijerka Srbije najavila je i da će brzo biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog koronavirusa i da će Privredna komora Srbije (PKS) imati posebnu liniju sa takvim informacijama za privredu.

"Naći ćemo rešenje, ima različitih industrija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće - sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

"Danas ćemo sa PKS napraviti pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila, više puta, da nema mesta za paniku i zahvalila gradjanima što se odgovorno ponašaju i ne kupuju panično, a kako je dodala nema razloga da neki kupuju "prekomerno" maske, dezinfekciona sredstva.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da se već prave komparativna iskustva kako je postupljeno u drugim zemljama i najavio je sastanak sa poslovnim asocijacima koje su u Srbiji.

Tagovi: Ana Brnabić, respiratori, koronavirus, Vlada Srbije, Aleksandar Vučić, Privredna komora Srbije
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE