GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brkić odgovorio Plenkoviću: Nisam htio HNS, nego HSS

Brkić odgovorio Plenkoviću: Nisam htio HNS, nego HSS
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 12:43
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Milijan Brkić, aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a, predao je u središnjici stranke kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a i odgovorio na prozivke Andreja Plenkovića da je on bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

- Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke, kao što sam i najavio. Sada kreće prikupljanje potpisa i pozvao bih sve članove da iskažu svoju volju, da potpišu onom kandidatu za kojeg misle da će zastupati njihove interese', rekao je Brkić.

Odgovorio je na prozivke glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića, prenosi N1.

- Dok sam ja bio glavni tajnik, nisam trebao tri pomoćnika, dok sam ja bio glavni tajnik, radio sam samo posao glavnog tajnika, dok sam ja bio glavni tajnik, pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala, dok sam ja bio glavni tajnik, pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega', rekao je Brkić novinarima, dodavši da su posljedice sadašnjih aktivnosti porazi na dvama izborima te da se članstvo na terenu imalo kome obratiti dok je on obnašao dužnost glavnog tajnika stranke.

Komentirao je i Plenkovićevu izjavu da se nakon izbora 2016. godine zalagao za koaliciju s HNS-om.

- Osobno sam bio prvo protiv koalicije sa SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i s HNS-om', rekao je Brkić, dodavši da je on tada bio bliži HSS-u.

- Od Beljaka i još četiri zastupnika HSS-a dobio sam potpise, a osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, bliska svjetonazorski i ideološki, a ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om - ne znam tko to priča i zašto to govori', rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković - laže.

- To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi', rekao je Brkić, dodavši da je za Plenkovića rekao da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu.

- A što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti', rekao je Brkić.

Tagovi: Milijan Brkić, Andrej Plenković, Hrvatska seljačka stranka, HDZ, Hrvatska narodna stranka
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE