GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski ministar zdravstva podnio ostavku zbog kršenja Covid protokola

Britanski ministar zdravstva podnio ostavku zbog kršenja Covid protokola
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 21:55
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski ministar zdravstva Matt Hancock, ključna osoba u vladinoj kampanji protiv pandemije, najavio je u subotu ostavku jer je tijekom veze sa savjetnicom prekršio epidemiološke mjere uvedene zbog covida, što je otkrio jedan tabloid.

"Moramo biti iskreni s ljudima koji su toliko žrtvovali tijekom ove pandemije, kada smo ih razočarali kao što sam ja učinio prekršivši smjernice", napisao je Hancock premijeru Borisu Johnsonu, ponovo se ispričavši.

"Morate vrlo ponosno napustiti ured zbog svega što ste ostvarili, ne samo u borbi protiv pandemije, već i prije nego nas je zadesio covid-19", odgovorio mu je Johnson i naglasio da ga "jako rastužuje" njegov odlazak iz vlade.

Tabloid The Sun objavio je u petak na naslovnici snimku s nadzorne kamere koja prikazuje Matta Hancocka, koji je oženjen i ima troje djece, kako ljubi Ginu Coladangelo, dugogodišnju prijateljicu čije zapošljavanje je već izazvalo polemiku, u uredu 6. svibnja.

Matt Hancock (42) bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Matt Hancock se ispričao i šef vlade mu je najprije dao podršku i rekao da je slučaj "zatvoren".

No Sun je u subotu objavio na svojoj web stranici snimke video nadzorne kamere i tada su se umnožili pozivi na ostavku Matta Hancoocka, posebice oporbenih stranaka.

Laburistička stranka je postavila i pitanje mogućeg sukoba interesa imenovanju u ministarstvo Gine Coladangelo, lobistice koju Hancock poznaje s fakulteta i koja sada vodi komunikacije za lanac trgovina koji je osnovao njezin suprug. To imenovanje nije bilo objavljeno do otkrića tiska.

Za novog ministra zdravstva imenovan je bivši ministar financija Sajid Javid, objavio je Johnsonov ured u subotu.

Javid je prošle godine dao stavku na mjesto ministra financija nakon što je odbio otpustiti svoje poliitčke savjetnike, a što je tražio Johnson.

Foto: PA Media

Tagovi: Matt Hancock, novi soj koronavirusa, Boris Johnson, Gina Coladangelo, Patrick Vallance
PROČITAJ I OVO
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE