GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bressan: Čestitam ministru, prekoračili smo broj umrlih u ratu

Bressan: Čestitam ministru, prekoračili smo broj umrlih u ratu
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2022 / 11:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Leonardo Bressan iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine rekao je jutros kako još nisu dobili upute vezano za veliko antigensko testiranje koje bi uskoro trebalo krenuti u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, dok je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić rekao kako će jasne upute vrlo brzo doći.

Bressan je također prozvao ministra zdravstva Vilija Beroša "čestitavši" mu na upravljanju koronakrizom.

Bressan je u emisiji Hrvatskog radija rekao da upute još nisu vidjeli i da on službeno još ništa nije dobio, prenosi HRT.

“Je li netko negdje nešto objavio – ja zahvaljujući ovoj epidemiji nemam vremena surfati po internetu jer se moram baviti realno bolesnim pacijentima”, poručio je.

“Nije to tek tako, onako već kao gotova priča da će se početi od ponedjeljka. Mislim da srljamo u vrlo opasnu situaciju razbuktavanja novih žarišta kroz naše ordinacije u širenju takve zaraze”, rekao je Bressan.

“Na prvom mjestu u ovoj emisiji htio bih čestitati Ministarstvu, ministru i svim njegovim suradnicima na uspješnoj borbi protiv ove epidemije, jer smo sad, zahvaljujući takvom upravljanju krizom, prema broju umrlih, mislim, prekoračili čak i broj poginulih u Domovinskom ratu”, dodao je.

Bašić je uzvratio rekavši da onaj koji hoće nešto napraviti nađe način, a onaj koji neće – nađe razlog.

“Zahvaljujući medijima, danas se informacije šire eksplozivno brzo i hvala Bogu da je tako jer svi građani dobiju informacije upravo na pravo vrijeme. Tako je bilo i sada”, rekao je Bašić.

“Jasne upute će vrlo dobro doći. Kolegu Bressana, koji kaže da nema vremena surfati, podsjetit ću da je njegova obaveza da ujutro pogleda službene obavijesti koje mu dođu na kompjuter, tako da on jako dobro zna svoje obaveze i isto tako će ih ispuniti”, dodao je.

Epidemiologinja iz HZJZ-a Tatjana Nemeth Blažić rekla je da je do sada u velikoj većini u upotrebi bio PCR test jer je s njim počelo, bio je prvi test koji se koristio za dijagnostiku COVID-a, a kasnije su došli brzi antigenski testovi. Osim toga, zbog administrativnih potreba, EU-COVID potvrda, bilo je potrebno potvrditi sve testove PCR testom jer su jedino oni bili priznati u tom protokolu.

“Sada, kada smo vidjeli da imamo puno veći broj oboljelih, kapaciteti su ograničeni i ne mogu se svi na vrijeme testirati PCR testom, uvela se ova strategija jačeg naglašavanja da se koriste i testovi za samotestiranje i za brzi antigenski test u svim ovim preporukama i koracima koji su preporučeni”, rekla je Nemeth Blažić.

Tagovi: Leonardo Bressan, Vili Beroš, Silvio Bašić, antigenski testovi, Tanja Nemeth Blažić
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE