GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Uvest ćemo kazne ako građani neće nositi maske

Božinović: Uvest ćemo kazne ako građani neće nositi maske
KAZNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 14:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo da sankcije nisu primarni cilj, ali da su moguće.

- Nastavit ćemo ljudima objašnjavati koliko su maske korisne. Naš temeljni pristup je obavještavati javnost, nije poanta u kaznama. Imat ćemo mjere koje će uključivati i sankcije. Velike trgovine i šoping centri imaju svoje zaštitare i nije im problem ne pustiti nekoga bez maske. Manje trgovine ne smiju uslužiti nikoga bez maske. Nema toliko policije ni inspektora da bi pokrili to sve i to je razlog zašto apeliramo na svijest građana - poručio je Božinović.

Što se tiče turizma, kazao je da je u zadnja 24 sata možemo reći da je ušlo više od 7,500 Nijemaca, Slovenci, 6.800 Poljaka, 3.800 Čeha i 3.400 austrijskih turista. S obzirom da se uvodi obveza nošenja maske, Capak je ponovio da se to ne odnosi na djecu do dvije godine, respiratorne bolesnike kojima to otežava disanje, invalide koji si ne mogu sami namjestiti maske, a svi detalji se nalaze na službenim stranicama.

Govoreći o broju testiranja, Markotić je kazala da selektivno testiranje u drugim zemljama nije pokazalo neki značajan uspjeh, ali očekuje veći broj testiranja na jesen. Istaknula je i da ne vidi smisao u stvaranju nepotrebnog troška za državu u vidu masovnog testiranja koje neće polučiti neki poseban uspjeh.

- Nismo našli pozitivnu korelaciju između broja testiranja i broja pozitivnih. Naš broj je ovisio o dobroj procjeni - dodala je Markotić.

Osnovne dijagnostičke testove je pitanje da li ćemo moći smanjiti cijenu, rekao je ministar Beroš. Za ostale oblike testiranja će se pokušati korigirati cijene, dodao je. Ne razmišlja se mjeri ograničenih posjeta u bolnicama.

- Od početka pokušavamo spriječiti ulazak virusa u bolncu jer to može potpuno izbaciti sustav iz rada. Nakon što je javnost artikulirala da se ne slaže s tim mjerama, struka je ponovno revidirala situaciju, uključili smo psihologe i donesena je odluka o tih 15 minuta, za što struka smatra da je dovoljno. S obzirom na rizik nismo razmišljali o promjeni te odluke - kazao je ministar Beroš.

Tagovi: Davor Božinović, Alemka Markotić, maske, nošenje maski, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE