GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Ukidamo zabranu okupljanja na javnim mjestima

Božinović: Ukidamo zabranu okupljanja na javnim mjestima
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2020 / 14:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se ovih dana ukinuti zabrana okupljanja na javnim mjestima.

"Mi ćemo vjerojatno dopustiti otvaranje dječjih igrališta, što se tiče rekracije, epid. služba će dati jošp svoje mišljenje, razmatramo da dopustimo veći broj ljudi na vjenčanjima i pogrebima. Odluku o zabrani zadržavanja na javnim mjestima, okupljanja na javnim mjestima, nemamo namjeru zadržavati", otkrio je Božinović.

"Bilo je nekih nepravilnosti u trgovinama, ali većinom se to odmah rješavalo na licu mjesta. Mi želimo gdjegod je to moguće izbjeći bilo kakve represvine mjere", dodao je.

Rad na tržnicama?

"Privremeno smo ograničili proizvode koji se mogu prodavati na tržnicama, uskoro ćemo govoriti o neprehrambenim proizvodima, dopustite nam tu faznost", rekao je Capak.

Jesmo li zakasnili s preporukama i protokolima u domovima?

"Mi smo prve preporuke donijeli puno prije nego je virus ušao u domove za starije. Ovo za testiranje treba gledati u kontekstu toga da je svegha 10 posto potrebe se može proizvesti. Mi smo naravno kako smo imali nove informacije, mi smo to nastojali svaki put primijeniti. Mi smo testirali kad god je postojala sumnja, kad je po definiciji to bilo potrebno. Kasnije smo proširili definiciju, a sad testiramo čak i iznad prosjeka da bismo zaštitili ljude u domovima i da nam se ne dogodi slučajno ono što se događa vani"

O Istri...

"Najbolje bi bilo da određeno vrijeme, barem dva tjedna da nemamo novih slučajeva, na koji način će se procijeniti da idemo u sve veće popuštanje... Nije samo stvar nas. Mi imamo naše ljude koji žive vani.. Više puta smo rekli, koronavirus je pokazao da ne može jednom bit dobro, a ostalima ne. Morat će se cijeli svijet očistiti, da bismo i mi bili sigurno da je sve dobro. Ako uspijemo dovesti da smo na nuli, kao što je sad Istra, mi možemo puno toga u Hrvatskoj. Ali tek kada se cijeli svijet oslobodi korone, moći ćemo biti sigurno da neće biti novih problema", rekla je Markotić.

Tagovi: Davor Božinović, zabrana okupljanja na javnim mjestima, Alemka Markotić, Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE