GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Svi se trebaju držati temeljnih mjera i neće nam trebati nove mjere

Božinović: Svi se trebaju držati temeljnih mjera i neće nam trebati nove mjere
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 19:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u Dnevniku N1 govorio je o situaciji s koronavirusom.

Na početku je komentirao poteze susjednih država u vezi kontrole nad zarazom, piše Index.hr.

"Epidemija i globalna pandemija je tu, što se tiče Hrvatske, jesmo u kontaktu s našim susjedima, pogotovo iz država iz kojih nam dolaze turisti i komuniciramo da nije ista situacija u svim dijelovima Hrvatske. Primjerice, županije koje su najbliže Sloveniji su sve i po njihovim kriterijima u zelenoj zoni."

Božinović u razgovoru ističe kako su odnosi sa Slovenijom dobri i takvi će ostati. Priznaje da su se nadali smanjenju infekcija tijekom ljeta, međutim, širi se.

"Nema govora da bi se bilo što friziralo", komentirao je pojedine tvrdnje njemačkih i austrijskih medija da Hrvatska frizira podatke o zaraženima.

"Činjenica je da je Hrvatska jedna od rijetkih zemlja koja ima ovakve turističke rezultate, teško se mogu sjetiti države koja kao Hrvatska ima više od 20 do 25 posto stranih gostiju u udjelu stanovništva.

Napravili smo sezonu koju drugi nisu, sutra je Velika Gospa, to je nekakav početak sezone nakon kojeg broj turista, i domaćih i stranih, počinje padati i mislim da možemo biti zadovoljni sezonom.", piše Index.hr.

Na pitanje slijedi li daljnja eksplozija novozaraženih sljedećih dana kaže:

"Naši epidemiolozi prate situaciju i kontakte, činjenica je da imamo jedno povećanje koje sigurno neće nestati preko noći, ali s mjerama koje su poduzete i koje će se vjerojatno još poduzimati siguran sam da ćemo dovesti situaciju do jeseni, do početka školske godine, da bude prihvatljiva s epidemiološkog gledišta."

Dodaje da nitko ne može predvidjeti hoće li biti još veći skok, s obzirom na pojačan angažman, prije svega ovih županija u kojima je najviše novooboljelih, i na povećan broj testiranja, no misli da će epidemiolozi staviti tu situaciju pod kontrolu.

Božinović se nada da će u suradnji i s medijima i građanima uspjeti da ključne poruke ponovno dođu do većine ljudi kako bi se čuvali u razdoblju koje je pred nama.

"Nema nekih novih momenata, svi koji se drže fizičke distance, održavaju osobnu higijenu i higijenu prostora i izbjegavaju bliske kontakte mogu se tako zaštititi", rekao je.

Nije htio govoriti o uvođenju novih mjera.

"Mjere su više-manje poznate, ali njihovo uvođenje ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ja ništa ne bih najavljivao. Svi se trebaju držati temeljnih mjera i neće nam trebati nove mjere", rekao je Božinović, piše Index.hr.

Tagovi: Davor Božinović, koronakriza, koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE