GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Produžujemo postojeće mjere

Božinović: Produžujemo postojeće mjere
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Nakon dva mjeseca održan je sastanak Znanstvenog stožera. Kako je bilo najavljeno, razgovarali su o razvoju situacije s koronom, ali i mjerama jer ove sadašnje istječu u ponoć.

Obraća se Božinović:

"Sastanak je bio sadržajan i konstruktivan. Ukazalo se na ozbiljnost situacije s koronom u Europi i Hrvatskoj. Znate da je danas istek mjera. Mi ćemo ih danas produžiti.

Članovi Savjeta su danas, ja bih se usudio reći, pohvalili pristup prema županijama. Znamo da je situacija po županijama različita. Imamo iskustva s primjenom mjera lokalno, po županijama, mislim da ćemo s ovim pristupom, uz stalni nadzor nacionalnog stožera, pronaći i održati balans... "

Mi već imamo u nekoliko županija vrlo stroge mjere. Županijski stožeri će pratiti situaciju po županijama i ovisno o epidem. situaciji će se donositi. Opcija strožih mjera nije iskključena. Možda jest trenutno na nacionalnoj razini, ali imate županije koje same donose mjere. Nema puno logike da se donosi nacionalna mjera koja će biti stroža tamo gdje ne treba.

Ono što je dobro, nakon što je osigurano dodatnih doza Pfizera, mislim da broj cjepiva više neće biti upitan kad govorimo o procjepljianju hrvatskog stanovništva. S pojačanim cijepljenjem i pojačanim angažmanom oko cijepljenja...

Ja u ovom trenutku nemam informaciju o tome niti što će napraviti Zagreb. TU postoje različita mišljenja. Neki smatraju da je C model opravdan, mi to također smatramo. O tome odluku donosi posebno povjerenstvo pri MInistarstvu obrazivanja. U ovom trenutku nema puno razloga da se mijenja ta odluka, jer brojevi nam ne padaju, naime brojevi nam rastu u odnosu na trenutak da se ide s C modelom. Dakle, brojevi su veći sada nego su bili kad se odlučilo da se ide na C model.

Kad govorimo o brojevima i semaforima, mislim da su ti semafori doveli do toga da su u nekim situacijama sami sebi vezali ruke. Ako kažete incidencija 100 uvodimo ovo, a onda bude 101, što onda? Mi govorimo o trendovima, situaciji pratimo na dnevnoj bazi. Mislim da nećemo odustati od ovog pristupa.

Sve te odluke lokalne potpisuje Nacionalni stožer. Što je tu loše? Uzmite Primorsko-goransku županiju koji ima vrlo poznate liječnike, zašto mislite da oni ne bi bili u stanju predložiti mjere za područje u kojem žive. Ne vidim nikakav razlog da ne uvažavamo njihovo mišljenje. Čak mislim da bi to bilo pogrešno.

Tagovi: Davor Božinović, koronakriza, koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE