GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Ovakvi prekršaji se ne mogu tolerirati i posljedice su jasne

Božinović: Ovakvi prekršaji se ne mogu tolerirati i posljedice su jasne
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2019 / 20:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Ministarstvu unutarnjih poslova održana je press konferencija na kojoj su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina govorili o ostavkama zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića te načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske.

"Od prvog dana otkad smo preuzeli odgovornost za ovaj sustav, rekli smo da ćemo uvijek stati iza policijskih službenika iza posla koji rade na način da je zakonit, ali ako se dogodi greška", kazao je Božinović.

"Ovakvi prekršaji se ne mogu tolerirati i posljedice su jasne", naglašava.

"To je način na koji vodimo sustav. Već sam nekoliko puta kazao da je MUP jedan sustav koji vrlo konzekventno i brzo reagira kad su u pitanju bilo kakve nepravilnosti u njegovim redovima. Time se ne dovode u pitanje njihove profesionalne usluge i sposobnost", rekao je ministar.

Detalje je iznio ravnatelj policije Nikola Milina.

"Moram odmah reći da su proveli razgovore sa svim djelatnicima koji su sudjelovali i postupali prema zamjeniku glavnog ravnatelja. Potvrđeno da je zaista zamjenik glavnog ravnatelja zaustavljen i da je počinio prekršaj. Vlastoručno je odmah potpisao zapisnik i da dokumentacija i videozapis postoji u postaji prometne policije Zadar", ističe Milina.

Kazao je kako je obavljen razgovor sa svim sudionicima i nije potvrđen navod da je ni na koji način zamjenik ravnatelja poticao da se prekršaj ne procesuira.

"Utvrđen je još jedan prekršaj koji nije procesuiran vezano za načelnika policijske uprave krapinsko-zagorske. Policijski službenici su napravili pismena, ali nisu procesuirali događaj", rekao je Milina.

Istaknuo je kako je Ćelić izrazito profesionalno i predano radio na svim povjerenim poslovima.

"Ovo smatram činom osobne odgovornosti, kako zamjenika glavnog ravnatelja, tako i načelnika PU krapinsko-zagorske. Načelnik PU Zadarske je od mene osobno zatražio da se načelnik postaje prometne policije Zadar premjesti na drugo radno mjesto", kazao je Milina.

"Temeljem rezultata istrage poduzete su odgovarajuće mjere prema svim službenicima", kazao je zaključno Milina.

Tagovi: Davor Božinović, Nikola Milina, Josip Ćelić
PROČITAJ I OVO
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
NAJAVE
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
BEOGRAD - Aleksandar Vučić je večeras gostujući na RTS, rekao da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, dobiti po jednu minimalnu zaradu.
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
STAVOVI
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
ZAGREB - Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva na globalnoj razini, izjavio je petak na sjednici UN-a petak hrvatski premijer Andrej Plenković.
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
OČEKIVANJA
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
ZAGREB - Koordinator stacionara u Areni Zagreb Davor Vagić najavio je u četvrtak da se u sljedećim danima, s obzirom na stanje u KB Dubrava i Klinici za infektivne bolesti, očekuju veći priljev pacijenata pa pojačavaju broj osoblja.
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
ODLUKE
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
WASHINGTON - Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, izjavio je u četvrtak kako očekuje da će nastaviti savjetovati vladu i nakon inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena u siječnju.
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
MASKE
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
STOCKHOLM - Nema još potrebe za nošenje maski u Švedskoj, rekao je u četvrtak vodeći zdravstveni dužnosnik u toj zemlji s više od 7000 umrlih od početka epidemije covida-19, dan nakon što je WHO objavio preporuke o široj uporabi maski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE