GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović o najavama iz Istre: Ne bi trebalo miješati epidemiju i lokalne izbore

Božinović o najavama iz Istre: Ne bi trebalo miješati epidemiju i lokalne izbore
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 14:30
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović odgovarao je na pitanja novinara o cijepljenju preko reda, kao i najavi Istarske županije da će otvoriti terase kafića i restorana 1. ožujka.

Upitan je li mu žao što su se članovi Stožera cijepili pred kamerama s obzuirom na slučajeve cijepljenja preko reda, kaže kako su se okolnosti promijenile od prosinca.

“U prosincu je glavna zabrinutost bila što se relativno mali broj građana izjašnjavao da se želi cijepiti. Na više naših konferencija za medije, upravo su mediji postavljali pitanje jesmo li se kao članovi stožera spremni cijepiti. Rekli smo tada da smo spremni i da smo spremni cijepiti se pred kamerama. Da je tada netko znao da će nastupiti ovakvi problemi, vjerojatno bismo možda isticali taj moment”, kaže Božinović.

Komentirao je najave iz stožera Istarske županije da će otvoriti terase kafića i ugostiteljskih objekata 1. ožujka.

“Ja sam jučer probao diplomatskim rječnikom ukazati na jednu pojavu koja još nije zabrinjavajuća, ali koju sam blago doveo u vezu s određenim iskakanjima na županijskim razinama i izrazio nadu da to nema veze s političkim zbivanjima koja će se dogoditi u svibnju ove godine”, rekao je Božinović.

“Nije epidemija nešto gdje se trebaju držati mišići pred lokalne izbore, to nije dobro”, napominje.

Božinović je istaknuo kako je činjenica da regionalni stožeri mogu donositi strože mjere, ali da mjere popuštanja mogu donijeti tek kad ih donese Nacionalni stožer i da to oni dobro znaju.

Na pitanje znači li to da lokalne izbore dovodi u vezu s otvaranjem terasa u Istri i neotvaranjem kasina i kladionica u Istarskoj županiji, budući da tamo na vlasti nije HDZ kaže: “Ja sam samo rekao da ako na županijskoj razini netko u dovodi u pitanje određenu vrstu cjepiva, ako se dovodi u pitanje otvaranje nekih objekata jer građani to nisu dobro prihvatili, iako smo više puta objasnili tu odluku. Od toga stvarati problem, mislim da nije dobro”.

Ipak, kaže kako su stožer Primorsko-goranske županije izašli ususret jer su oni tražili produženje roka od 14 dana za otvaranje tih objekata.

“Da su oni to polako objašnjavali svojim građanima na županijskoj razini, sigurno bi to shvatili i prihvatili. U ovoj situaciji možemo uspjeti svi zajedno, svi stožeri zajedno. Mislim da sam na tu temu bio prilično jasan”, zaključio je Božinović.

Tagovi: Davor Božinović, otvaranje kafića, Dino Kozlevac, Istarska županija, lokalni izbori
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE