GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Ipak moguće strože mjere

Božinović: Ipak moguće strože mjere
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 12:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite održao je novu redovnu presicu.

Davor Božinović govorio je i o mjerama.

"Kad govorimo o regionalnom pristupu, prilično sam siguran da je on opravdan. Ušli smo u ovu fazu epidemije s minimalnim brojkama u nekim županijama. Znamo koliko nam je turizam važan. Zemlje će procjenjivati stanje u svim našim županijama, prema tome će donositi odluke o putovanjima u njih. Ovo je posao koji će struka raditi angažirano cijelo ljeto, zato nam je potrebna svijest svih institucija i građana. Stožer je danas usvojio prijedlog Dubrovačko-neretvanske da se njihove restriktivne mjere prošire na cijelu županiju, dosad je bio dio općina kod Dubrovnika. To govori da je Stožer dubrovačko-neretvanski shvatio da se sada vodi bitka za koliko-toliko uspješnu turističku sezonu. Donio je odluku i Stožer Karlovačke županije. Vidite da je situacija različita od županije do županije. Imamo dvije susjedne županije, Istarsku i Primorsko-goransku, u jednoj je najveća, u drugoj najmanja. Zato su te inspekcije krenule", rekao je.

Dodao je kako se vodi računa o zatvaranju stijenki na terasi.

"Oni koji to rade, kad utvrde inspekcije koje to rade, s jedne strane će biti sankcionirani, a s druge će izgubiti novčane potpore", rekao je Božinović.

"Mi ćemo razgovarati ovaj tjedan o mjerama koje možemo donijeti, ali ovaj pristup bi trebao ostati, ali ne do Uskrsa, nego dok se epidemiološka situacija ne poboljša", rekao je.

"Napravit ćemo okvir koji je ozbiljan, a koliko će biti ozbiljan u praksi ovisit će o tome koliko uspijemo uvjeriti sve koji se ne pridržavaju mjera da se pridržavaju. Neće sigurno nijedna institucija provjeravati dezinficirate li ruke ili koliki razmak držite u privatnim prostorima. Manje više sve je jasno da i od onih koji imaju poslove, koji organiziraju i građana, da o svima ovisi hoćemo li uspjeti izgurati ovu turističku sezonu, kako bi i olakšali da strani državljani dođu u Hrvatsku. Mi ćemo neke stvari oko covid-putovnica implementirati i prije nego što se donesu u EU. Oni koji su ili preboljeli ili su cijepljeni ili imaju test koji je odobren u EU će moći ući u Hrvatsku", rekao je.

"Ove mjere istječu s krajem ovog mjeseca, početkom travnja ćemo donijeti nove mjere. O svima nama ovisi hoće li biti samo produžavanje, restriktivnija ili liberalnija rješenja. Nadamo se ovom drugome", rekao je Božinović.

Tagovi: Davor Božinović, koronakriza, koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE