GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bošnjaković: Zlata Đurđević pristala je biti pijun, to loše govori o njoj

Bošnjaković: Zlata Đurđević pristala je biti pijun, to loše govori o njoj
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 08:16
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Ustavni sud je donio odluku da Zakon o sudovima nije protuustavan. O tome što to znači za razvoj situacije oko izbora predsjednika Vrhovnog suda u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija govorili su saborski zastupnici Arsen Bauk iz SDP-a i Dražen Bošnjaković iz HDZ-a.

Bauk je rekao kako je u ovom sazivu Ustavnog suda u već nekoliko odluka došlo do izdvojenih mišljenja u pravilu iste skupine sudaca koja upozorava da vlast radi što hoće, a da Ustavni sud tome nije barijera. Dodao je kako je ova odluka bila očekivana, “kao što je bilo očekivano da će Zoran Mamić otići u BiH”. Bošnjaković je također rekao da je donesena odluka očekivana.

“Cijela se rasprava u javnom prostoru svela treba li poštivati zakon ili ne treba. Velika je mudrost reći da zakon treba poštivati dok je na snazi”, rekao je Bošnjaković, na što je Bauk rekao da to nije bila tema, nego je li zakon ustavan, no Bošnjaković se nije složio.

Bauk je rekao da će DSV raspisati novi javni poziv na koji će se javljati kandidati za predsjednika Vrhovnog suda, među kojima pretpostavlja da će biti Zlata Đurđević i da će ona biti prijedlog predsjednika Zorana Milanovića. “I onda ćemo konačno, nakon određenog broja mjeseci, saznati kakav je stav HDZ-a o tom prijedlogu”, dodao je, prenosi HRT.

“Čut ćete stav HDZ-a kad taj kandidat dostavi program rada, kad mi budemo vidjeli što on planira u pravosuđu, kakve inicijative i tako, ali moram priznati u ovoj fazi zaista da mi vrlo negativno djeluje to da je jedna profesorica, voditeljica katedre na Pravnom fakultetu, pristala biti u cijeloj ovoj igri jedan pijun, pristala biti kandidat mimo zakona, i to po meni vrlo loše govori o njoj”, rekao je Bošnjaković.

“Čut ćemo stav HDZ-a, sad smo čuli valjda trailer koji ide kao najava”, reagirao je Bauk.

Tagovi: Dražen Bošnjaković, Zlata Đurđević, Arsen Bauk
PROČITAJ I OVO
Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK
VLADAJUĆA KOALICIJA
Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK
ZAGREB - "Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK", rekao je Plenković.
Šef BioNTecha otkrio kad bismo mogli očekivati kraj pandemije
OTKRIĆA
Šef BioNTecha otkrio kad bismo mogli očekivati kraj pandemije
NEW YORK - Pandemija koronavirusa koja je u potpunosti promijenila život cijelog svijeta u posljednjih više od godinu dana sigurno neće biti okončana ove godine. Bez obzira na to što je trenutačno u većini svijeta počelo cijepljenje, a neke se zemlje mogu pohvaliti i prilično dobrim rezultatima obuzdavanja zaraze.
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
BLAMAŽA
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
ZAGREB - Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
OPTUŽNICA
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
ZAGREB - Stavlja mu se na teret da je, od prosinca 2008. do 24. ožujka 2018., kao načelnik Općine Nerežišća, dogovorio s II. okr., svojom suprugom, pribavljanje značajne nepripadne materijalne koristi stjecanjem poljoprivrednog zemljišta i njegovom prenamjenom u Prostornom planu uređenja Općine u građevinsko zemljište te daljnjom prodajom.
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
OPTUŽIO POLITIKU
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
ZAGREB - "Ovdje ima tri člana okružnog suda, neka mala sudbina koja čak izgleda kao da se snalazi u tim procesima, ona je praktički uništena. Ona je pod pritiskom politike donijela neku odluku, sramota je što politika radi", rekao je Todorić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE