GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boško Obradović počeo štrajk glađu

Boško Obradović počeo štrajk glađu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 13:14
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Lider pokreta Dveri Boško Obradović počeo je ispred Narodne skupštine štrajk glađu.

Kako je rekao, on će se pridružiti samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću koji će štrajkovati glađu u nemogućnosti da, kako je rekao, pridobije poslanike u Skupštini da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora", napisao je Obradović na Tviteru.

"Ljudski je da sednemo za isti sto i da razgovaramo, moramo se dogovoriti ako smo ljudi...Ne možemo da se okupljamo oko Aleksandra Vučića, možemo da se okupimo oko Ustava, zakona, demokratije. Ne može Vučić da određuje, da on komanduje", kazao je Obradović novinarima na stepeništu ispred Doma Narodne skupštine, gde su štrajk počeli.

Obradović kaže i da je počeo štrajk glađu, jer su prethodnih meseci, kako je rekao, od njega tražili da uradi "nešto nenasilno".

"Ja sam vas evo poslušao, ovo je najnenasilnije što može da se uradi", rekao je.

Obradović je još jednom zatražio da se prekine sednica u Skupštini Srbije i da se razgovara o tome da izbori budu pomereni za kraj godine.

Lider Dveri je na konferenciji za novinare ranije danas u holu Skupštine Srbije rekao da Dveri neće učestvovati na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun.

"Srpski pokret Dveri ostaje veran potpisu u Sporazumu s narodom i neće na izbore niti na jednom nivou", rekao je Obradović.

"Izaći ćemo i sa novim programom u novoj političkoj realnosti nakon pandemije. Ne želimo da damo legitimitet izdajničkoj Skupštini, koja bi imala za cilj da prizna Kosovo i da stane iza onoga što je Vučić dogovorio s Tačijem a to je priznanje. Zovem sve kolege iz opozicije koje su u bojkotu i koje se slažu da je dosadašnji način bojkota mrtav, da se ujedinimo i krenemo u organizovane akcije za odlaganje izbora 21. juna, a onda zajednički izlazak na zajedničkoj listi opozicije", kaže Obradović.

Obradović je rekao i da je "pasivni bojkot mrtva priča", a da su spremni da sarađuju "samo sa onima koji će se boriti za odlaganje izbora zakazanih za 21. jun".

"Pasivan bojkot je neprihvatljiv. Spremni smo da sarađujemo samo s onima koji su spremni da se zajedničkim snagama borimo za odlaganje izbora. Na zasedanju Skupštine se dešava novi državni udar i ruši ostatak demokratije. Pozivam sve pravnike i političke opcije da zajedničkim snagama osudimo ono što nameravaju da urade na sednici, a to je izmena dva ključna izbrona zakona 45 dana pred izbore. Ono što se danas dešava u Skupštini, za svakog časnog ustavobranitelja znači bojkot izbora i borbu za odlaganje", naveo je lider Dveri.

Tagovi: Boško Obradović, štrajk glađu, Miladin Ševarlić, štrajk glađu, Skupština Srbije
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE