GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borzan: Nisam razmišljala da budem predsjednica SDP-a

Borzan: Nisam razmišljala da budem predsjednica SDP-a
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Potpredsjednica SDP-a i eurozastupnica Biljana Borzan izjavila je u utorak kako u ovom krugu unutarstranačkih izbora, nije razmišljala o tome da se kandidira za mjesto predsjednice stranke, no ipak nije u potpunosti odbacila tu mogućnosti kazavši da "nikad ne treba reći nikad".

"SDP je sada u toliko teškoj situaciji da bi budući predsjednik SDP-a trebao biti sto posto angažiran oko SDP-a. Kod mene bi to iziskivalo da se odreknem svoga mandata u Europskom parlamentu, što meni osobno nije problem, ali imam problem sa svim onim biračima koji su mi dali povjerenje da taj posao radim do kraja mandata", kazala je Borzan za N1 upitana vidi li se kao nova predsjednica SDP-a.

Dodala je da nije uopće razmišljala o tome da bude predsjednica stranke, iako ju već duže vrijeme stavljaju u taj kontekst.

Na pitanje odbacije li onda mogućnost kandidiranja na izborima, kazala je da misli da će "u ovom krugu biti teško", ali da je u politici takva situacija da nikad ne treba reći nikad.

Navela je kako se u SDP-u obavljaju razgovori kako bi se pronašla osoba koja zadovoljava kriterije da ima dobar rejting unutar stranke, ali i izvan nje, među biračima.

Na pitanje jesu li među kandidatima koje bi bila spremna podržati i otprije spomenuti Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, ustvrdila je kako smatra da su to jako dobri kandidati.

"To jesu ljudi koji bi mogli biti budućnost SDP-a, jer odgovaraju kriterijima da imaju unutar stranke, ali i među biračima dobar rejting i da su dobili veliki broj glasova na izborima", ustvrdila je.

Za Zvonimira Mršića koji se također spominje kao potencijalni kandidat. Borzan je kazala da se on ne uklapa u te kriterije u ovom trenutku, s obzirom na to da posljednjih godina nije aktivan u politici.

"Ali on je s druge strane čovjek koji je bio iznimno uspješan gradonačelnik Koprivnice, vrlo vidljiv i uspješan saborski zastupnik. Radi se o vrlo kvalitetnoj osobi koja bi uspješno vodila SDP", poručila je.

Tagovi: Biljana Borzan, SDP, Davor Bernardić, Siniša Hajdaš Dončić, Zvonimir Mršić, Peđa Grbin
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE