GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske

Bizarno: Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 09:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sutra je zadnji dan natječaja za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, no s obzirom na to da je subota neradan dan, prijave će se primati još u ponedjeljak, a nakon toga će se pričekati još nekoliko dana za one koje bi mogle pristići poštom.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, do sada nije stigla niti jedna prijava, ali troje je zaposlenika bolnice - dr. Dijana Zadravec, dr. Davor Vagić i dr. Vanja Bašić Kes - zatražilo od Uprave potvrde da se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To je, naime, jedan od uvjeta, a za koji se govorilo da Zadravec neće moći ispuniti.

No, kako doznajemo, Zadravec će dobiti potvrdu jer je postupak zbog povrede iz radnog odnosa koji se vodio protiv nje okončan. Kako doznajemo, u Statut je uvedena klauzula da je za kandidaturu potrebna potvrda da se ne vodi postupak, ali nije predviđeno što će biti kad postupak okonča.

Podsjetimo, v. d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk smijenio je Zadravec s mjesta šefice Zavoda za radiologiju zbog utvrđenog mobbinga i lošeg vođenja Zavoda, a žalbu koju je Zadravec poslala Upravno vijeće je odbacilo i potvrdilo odluku v.d.-a. No, to ne utječe na mogućnost kandidature za šeficu bolnice, jer Statut ne propisuje da se oni kojima je u postupku utvrđena odgovornost ne mogu kandidirati.

Kako doznajemo, osim tri gore navedena moguća kandidata, kao mogući ravnatelj spominju se i dr. Milan Vrkljan te akademkinja Mirna Šitum. No, sve glasnije se spekulira i da će se prijaviti vanjski kandidati, od kojih je jedan iz KBC-a Zagreb (Šalata), otorinolaringolog dr. Mario Bilić. Kako nam kažu sugovornici, nije nemoguće da Upravno vijeće ne izabere nijednog od kandidata i da se još malo prolongira odabir ravnatelja dok se ne završe inspekcijski nadzori dvaju ministarstava i HZZO-a. Nakon zaključenja natječaja UV ima 30 dana za izbor ravnatelja, a cijeli proces, uključujući i žalbeni rok, mora biti završen do 5. srpnja.

Tagovi: Dijana Zadravec, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE