GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden vodi u tri od šest ključnih država, Trump najavljuje da će tražiti novo brojanje

Biden vodi u tri od šest ključnih država, Trump najavljuje da će tražiti novo brojanje
NEIZVJESNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 19:48
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Demokratski kandidat Joe Biden vratio se u srijedu kao izgledan favorit za pobjednika američkih izbora na online kladionicama, što je preokret za predsjednika Donalda Trumpa koji je bio favorit tijekom noći.

Istovremeno, Trump nastavlja tiradu na svojem Twitter profilu te je između ostalog napisao da se "glasove za Bidena nalazi sve po svuda - Pennsylvaniji, Wisconsinu i Michiganu":

- To je tako tužno za našu zemlju - napisao je Trump.

U Wisconsinu prebrojano je 99 posto glasova i ostalo je još oko nekoliko stotinjak glasova za prebrojati. S gotovo dvadeset tisuća glasova više vodi Joe Biden. Međutim, budući da će razlika između dva kandidata u postotcima biti manja od 1 posto, Trumpova kampanja najavila je kako će tražiti ponovno prebrojavanje.

Iz Trumpovog stožera rekli su da će istog trenutka zatražiti ponovno prebrojavanje glasova u Wisconsinu. No, prema zakonu u Wisconsinu, ne mogu tražiti ponovno prebrojavanje dok birači odbori ne obave sve procedure.

Nakon što su obrađeni gotovo svi glasovi postalo je jasno da Biden, sasvim izgledno, odnosi pobjedu u ovoj državi u kojoj je preokrenuo rezultat.

Trenutno stanje u ključnim državama u kojima nisu proglašene pobjede prema podacima AP-a (ažurirano u 19:15):

Georgia - Trump vodi (Donald Trump 50,3 posto, Joe Biden 48,5 posto. Prebrojeno je 95 posto glasova. Država nosi 16 elektorskih glasova)

Sjeverna Karolina - Trump vodi (Donald Trump 50.1 posto, Joe Biden 48.7 posto. Prebrojeno je 94 posto. Država nosi 15 elektorskih glasova)

Pennsylvania - Trump vodi (Donald Trump 53.5 posto, Joe Biden 45.4 posto. Prebrojeno 64 posto. Država nosi 20 elektora)

Michigan - Biden vodi  (Joe Biden 49.7 posto, Donald Trump 48.8 posto. Prebrojeno 96 posto. Država nosi 16 elektorskih glasova)

Wisconsin - Biden vodi (Joe Biden 49.6, Donald Trump (48.9). Prebrojeno je 95 posto. Država nosi 10 elektora)

Nevada - Biden vodi (Joe Biden - 49.2 posto, Donald Trump 48.6 posto*. Prebrojeno 67 posto glasova. Država nosi šest elektorskih glasova) *prekinuto brojenje glasova do sutra

Tagovi: Joe Biden, Donald Trump, američki izbori
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE