GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden preuzeo vodstvo u Georgiji, sve je bliže pobjedi

Biden preuzeo vodstvo u Georgiji, sve je bliže pobjedi
U VODSTVU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 11:41
Autor: SEEbiz / N1 info
WASHINGTON - Amerikanci su u utorak 3. studenog izašli na birališta kako bi odlučili tko će biti sljedeći predsjednik, Joe Biden ili Donald Trump. Danas, 6. studenog i dalje se ne zna pobjednik.

U nekoliko se država još prebrojavaju glasovi, a službeni se rezultati očekuju do kraja dana.

Joe Biden je zasad u vodstvu, no odlučit će Arizona, Georgia, Nevada i Pennsylvania iako utrka nije gotovo ni na Aljasci ni u Sjevernoj Karolini, piše N1 televizija.

Svi čekaju Pennsylvaniju: Glasovi ove države mogli bi odlučiti o predsjedniku, no još uvijek je neizvjesno na čiju će stranu prevagnuti. Joe Biden zaostaje za Donaldom Trumpom ondje za malo više od 18.000 glasova, a glasovi koji su preostali za brojanje, pristigli su uglavnom iz Philadelphije i okolnog područja, tradicionalno demokratskom uporištu.

Preokret u Georgiji: Ova država donosi 16 elektorskih glasova i Trump si ne može priuštiti da je izgubi. Joe Biden je prešao u vodstvo, a prebrojano je 99% glasova. Bez Georgije i Pennsylvanije Trump teško može do drugog mandata pa su se njegove šanse u posljednjim satima značajno smanjile, otkako je Biden poveo.

Trump prijeti pravnim koracima: Trumpov tim na sve načine traži put do pobjede pa su počeli prijetiti pravnim koracima iako nemaju dokaza o nepravilnostima. Zahtijevaju ponovno brojanje glasova u državama u kojima Trump zaostaje, a u onima u kojima je u vodstvu, traže da se glasovi prestanu brojati.

Trumpov pokušaj osporavanja glasova: U četvrtak navečer Donald Trump je dao do znanja da namjerava predati vlast bez borbe ako izgubi izbore. CNN navodi da bi to mogala biti jedna od najopasnijih predsjedničkih izjava u američkoj povijesti. Pritom je Trump lažno ustvrdio da su glasovi, stigli nakon izbornog dana, ilegalni.

Biden poziva na smirenost: Joe Biden je pak u svom govoru u četvrtak pokušao unijeti optimizam i apelirao na strpljenje prilikom prebrojavanja glasova.

Tagovi: Joe Biden, Donald Trump, američki izbori
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE