GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden ostvario premoćne pobjede na putu prema demokratskoj nominaciji

Biden ostvario premoćne pobjede na putu prema demokratskoj nominaciji
TRIJUMF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 07:36
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Joe Biden ostvario je uvjerljive pobjede na demokratskim predizborima u utorak, povećavši prednost pred svojim protukandidatom Berniejem Sandersom u utrci za suparnika Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima u studenome.

Premoćne pobjede na Floridi, u Illinoisu i Arizoni znak su da su demokrati spremni okupiti se iza Bidena i fokusirati se na izbornu bitku protiv Trumpa za izbore 3. studenoga, prije nego demokratska kampanja zbog epidemije koronavirusa uđe u razdoblje produžene pauze u kojemu neće biti predizbora.

Bidenove pobjede također postavljaju pitanje treba li Sanders ostati u utrci za Bijelu kuću. Stranački čelnici strahuju da bi se mogla ponoviti 2016. kad je, kako vjeruju, iscrpljujuća i ponekad ogorčena utrka između Sandersa i Hillary Clinton doprinijela iznenađujućoj Trumpovoj pobjedi.

Biden je posljednjih tjedana postigao niz pobjeda na demokratskim predizborima, a u utorak je ostvario prednost ispred Sandersa od 40 posto na Floridi, 20 posto u Illinoisu i 10 posto u Arizoni.

Bivši američki potpredsjednik je iz svog doma u Delawareu rekao da kriza povezana s epidemijom traži snažno vodstvo Bijele kuće, pozvavši Sandersove pristaše, osobito mlađe, da ga podrže. "Dopustite mi da kažem, osobito mlađim biračima koje je inspirirao senator Sanders: 'Čujem vas. Znam koji su ulozi. Znam što trebamo napraviti'", rekao je.

"Cilj naše kampanje i moj cilj kao kandidata za predsjednika je da ujedinimo stranku, a nakon toga da ujedinimo i državu", dodao je Biden.


Dobar izborni rezultat Bidena na Floridi je ohrabrujući znak za demokrate jer je riječ o tradicionalnoj izbornoj bojišnici republikanaca i demokrata. Trump je 2016. na Floridi tijesno pobijedio Clinton.

Biden je ostvario pobjede u 16 od posljednje 21 američke savezne države u kojima su održavani demokratski predizbori. Nakon utorka njegova prednost u odnosu na Sandersa iznosi približno 230 delegata, a na demokratskoj izbornoj konvenciji u srpnju kandidat za predsjednika mora dobiti potporu 1991 delegata.

U utorak su se trebali održati predizbori i u Ohiju, ali su odgođeni zbog epidemije koronavirusa.

Tagovi: Joe biden, Bernie Sanders, Demokratska stranka
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE