GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden najavio Ukrajini još oružja vrijednog milijardu dolara

Biden najavio Ukrajini još oružja vrijednog milijardu dolara
ORUŽJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2022 / 20:49
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je najavio slanje još oružja u Ukrajinu vrijednog milijardu dolara, za koji upućeni izvori kažu da uključuje protubrodske raketne sustave, granate za topove i punjenja za haubice.

U telefonskom razgovoru s ukrajinski predsjednik on Vladimirom Zelinskim, Biden kaže da je ukrajinskog čelnika obavijestio o novome oružju.

”Obavijestio sam predsjednika Zelenskog da će SAD Ukrajini pružiti još pomoći u vrijednosti od milijarde dolara, u koje ulazi dodatno topništvo i obalni obrambeni sustavi kao i streljivo za topništvo te napredni raketni sustavi”, rekao je Biden u priopćenju nakon 41-minutnog poziva.

Predsjednik je također najavio dodatnih 225 milijuna dolara humanitarne pomoći ukrajinskim civilima, što uključuje opskrbu pitkom vodom, kritičnim medicinskim potrepštinama te novcem za osnovne potrebe stanovnika.

Ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebenzja u srijedu je optužio zapadne zemlje za "posredno ratovanje s Rusijom". "Zapadnim zemljama koje opskrbljuju Ukrajinu oružjem želim poručiti - krv civila na vašim je rukama", rekao je.

Ukrajina požuruje SAD i druge zapadne države da je opskrbe oružjem zbog povećanog pritiska ruske vojske u istočnoj regiji Donbasu.

Oleksantra Ustinova, članica ukrajinskoga parlamenta, je novinarima na konferenciji njemačke Marshallova zaklada izjavila: "Potrebno je da nam svo ovo oružje bude dostupno odjednom kako bismo pobijedili Ruse, a ne da ga dobivamo svaka dva-tri tjedna."

Tagovi: Joe Biden, Vladimir Putin, Volodimir Zelenskij, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE