GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden: Cyber ​​napadi mogu dovesti do pravog rata

Biden: Cyber ​​napadi mogu dovesti do pravog rata
SYBER NAPADI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 08:51
Autor: SEEbiz/N1.rs
WASHINGTON - Američki predsjednik Joseph Biden upozorio je da bi značajniji cyber napad na Sjedinjene Države mogao dovesti do "pravog rata" s velikom snagom.

Prema komentatorima, ovo je upozorenje u središtu prijetnji koje Washington vidi u Rusiji i Kini.

Nakon niza velikih cyber napada koji su utjecali na opskrbu gorivom i hranom u nekim dijelovima Sjedinjenih Država, nanijeli veliku štetu i potresli Ameriku, cyber sigurnost bila je na vrhu prioriteta administracije Bidena.

"Mislim da je više nego vjerojatno da će se, ako se nađemo u ratu i u stvarnom, oružanom ratu s nekom velikom silom, posljedica kibernetičkih napada i mogućnost da se ona eksponencijalno poveća", upozorio je američki predsjednik tijekom posjeta uredu ravnatelja.Nacionalne obavještajne službe.

Tijekom summita američkog i ruskog predsjednika u Ženevi 16. lipnja, Biden je podijelio popis vitalne američke infrastrukture koju Sjedinjene Države smatraju najosjetljivijom, prekretnicom u ugrožavanju nacionalnih interesa.

Od tada su visoki dužnosnici američkog sektora nacionalne sigurnosti u stalnom su kontaktu s visokim dužnosnicima Kremlja zbog cyber napada na Sjedinjene Države, objavila je Bijela kuća.

Biden se također pozvao na prijetnje koje dolaze iz Kine, čiji je predsjednik Xi Jinping rekao da je "smrtno ozbiljan u pogledu toga da od sredine 2040-ih Kinu učini najmoćnijom svjetskom vojnom silom i najvećom i najistaknutijom svjetskom ekonomijom." Tijekom svog govora Biden se također zahvalio svi članovi američkih obavještajnih agencija izrazili su povjerenje u posao koji rade i obećali da neće vršiti politički pritisak na njih.

Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je da bi značajniji sajber napad na Sjedinjene Američke Države mogao dovesti do "pravog rata" sa nekom velikom silom.

Tagovi: Joseph Biden, SAD, Rat, Kina, Rusija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE