GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Razmišljamo o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj

Beroš: Razmišljamo o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj
IZVORI ZARAZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 19:18
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Na vjenčanju u okolici Splita prije nekoliko dana zarazilo se 12 osoba.

"Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 166 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba.

10 osoba je iz Splita, 1 osoba iz Dugopolja, 1 osoba iz Podstrane, 1 osoba iz Trogira i 1 osoba iz Makarske. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba 12 ih se dovodi u vezu sa svadbenim okupljanjem od prije nekoliko dana, dok se dvije osobe ne dovode u vezu sa spomenutim događajem.

Svi novooboljeli epidemiološki su obrađeni, a njihovi kontakti se obrađuju. 160 osoba nalazi se u samoizolaciji. Nijedna Covid pozitivna osoba ne nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split", stoji u priopćenju splitskog stožera.

"Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate", rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

Željka Karin, šefica NZJZ-a Split obratila se javnosti povodom trenutačne situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Razmišljamo o pooštravanju mjera, i mi na lokalnoj razini i na Nacionalnoj razini. Nije velika eskalacija da bi poduzimali mjere, ali ako bude još veći rast onda će se morati zaustaviti eskalacija i provodit ćemo nove mjere", kazala je.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj, Željka Karin,
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE