GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš pozvao građane da za Uskrs ostanu kod svojih kuća

Beroš pozvao građane da za Uskrs ostanu kod svojih kuća
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 13:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je pozvao građane da za vrijeme predstojećih uskrsnih blagdana ostanu doma te im poručio da je ključ uspjeha u borbi s pandemijom koronavirusa u njihovim rukama.

"Ključ uspjeha je u našim rukama. Ovih blagdana važnije je nego ikada ostati doma. Za zdraviju budućnost moramo djelovati sada i odlučno", rekao je ministar na sjednici Vlade predstavljajući aktivnosti poduzete na suzbijanju epidemije u posljednjih tjedan dana.

Posebno je istaknuo dodatne napore u ukazivanju na lažne vijesti o koronavirusu i posljedice koje one ostavljaju.

"Lažne tvrdnje vezane uz pandemiju koronavirusa mogu ugroziti ljudske živote i dodatno jačaju anksioznost i paniku. Stoga pozivam na dodatni oprez i oslanjanje isključivo na službene izvore podataka", rekao je Beroš.

Vezano uz prodor infekcije u splitski Dom za starije i nemoćne, Beroš je izvijestio da su evakuirani štićenici zbrinuti su u KBC-u na Križinama i dodatno dijagnostički obrađeni te da za sada nema znakova težih komplikacija.

No, s obzirom na njihovu dob, potreban je maksimalan oprez, istaknuo je.

Podsjetio je i kako su s ciljem dodatne zaštite starije populacije kao posebno rizične skupine već 27. ožujka određene su upute za sprječavanje suzbijanje epidemije u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi.

Iznio je i podatak da je na globalnoj razini potvrđeno je 1.518.719 oboljelih, sa 88.502 smrtna ishoda, te da je izliječenih 330.589.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 13.125 osoba, a od njih su 1343 bile pozitivne. Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih je 10,11 posto, rekao je Beroš.

Predstavio je grafički prikaz tijeka porasta broja zaraženih u RH od početka pojave bolesti koji pokazuje da je u Hrvatskoj i dalje linearna uzlaznost broja oboljelih i ne dolazi do značajnijeg porasta.

Izvijestio je i da se u bolnici u Biogradu, koja je žarište zaraze u Zadarskoj županiji, ispituju okolnosti ulaska infekcije u bolnicu, ona je dezinficirana i pripremljena za prijem covid-pozitivnih bolesnika.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva ponovio je upute za distribuciju osobne zaštite i opreme svim pružateljima zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, Uskrs, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE