GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš otkrio hoće li u utrku za Zagreb

Beroš otkrio hoće li u utrku za Zagreb
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 19:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HDZ je uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora, a dodatnog razloga za slavlje ima i ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je bio prvi na HDZ-ovoj izbornoj listi u X. izbornoj jedinici, a osvojio je čak 35.678 preferencijalnih glasova, odnosno 45,47% svih glasova liste.

Je li ga iznenadilo što je osvojio više glasova i od svog šefa Andreja Plenkovića te kako se osjeća dan nakon velike pobjede, Beroš je komentirao u RTL-u Danas.

"Tijekom kampanje nisam bio orijentiran prema preferencijalnim glasovima, nego prema uspjehu čitave liste, to smo na neki način ostvarili i s tim rezultatima sam u cijelosti zadovoljan. Svjedočili smo naše rezultate, naš program, bavili se pozitivnom kampanjom, nismo se toliko bavili našim protivnicima tako da vjerujem da su građanke i građani prepoznali nape napore. I dosadašnje i one koje smo spremni poduzimati u budućnosti", rekao je Beroš dodajući da je njegova ideja baviti se zdravstvenom politikom, ali da još nije razgovarao s Andrejem Plenkovićem o tome hoće li ostati na poziciji ministra zdravstva.

Na pitanje misli li druge godine na lokalnim izborima ići u utrku za gradonačelnika Zagreba, Beroš je odgovorio:

"Rekao sam da bih se volio baviti zdravstvenom problematikom i rješavanjem tih nagomilanih problema. Prvog dana mandata razgovarali smo o listama čekanja, organizaciji zdravstvenog sustava i drugim elementima koji ne funkcioniraju na najbolji način, iako smo u koronakrizi savršeno kao zdravstveni sustav reagirali. Ali ima mjesta unapređenju i time bih se htio baviti. To znači ne u ovom trenutku".

Izlaznost je bila nikad manja. Tko je kriv, strah od koronavirusa ili opća apatija. "Mislim da je riječ o kombinaciji faktora. Ljetno je vrijeme, zbog epidemije smo određene uvjete morali zadovoljiti, a pojedini nisu išli glasati zbog nezadovoljstva onime što se nudi", smatra Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE