GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš o sebi kao mogućem gradonačelniku Zagreba: Odlučit će stranka

Beroš o sebi kao mogućem gradonačelniku Zagreba: Odlučit će stranka
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 10:08
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
INTERVJU - Ministar Beroš ‘uletio’ je u koronu na samom početku svog mandata, nije dobio ni mjesec dana za prilagodbu i ‘upoznavanje sa situacijom’.

Sustigla ga je epidemija korone na koju nitko, pa ni Beroš, nije mogao biti spreman. No, uspio je. Čak i ‘vječna gunđala’ priznaju mu da je ‘odradio dobar posao’.

Posljednjih dana Beroša se dosta spominje u kontekstu njegove buduće kandidature na idućim parlamentarnim izborima.

Kažu da je Stožer u funkciji politike, da su čak i stroge mjere olabavljene da se može na izbore?

- Stožer civilne zaštite obavio je, i još obavlja, uz cjelokupni zdravstveni sustav, vrlo važnu ulogu u učinkovitoj borbi s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj. Od prvog dana s hrvatskom javnošću i građanima dijeli sve informacije o zarazi, cjelovito i pravodobno im šalje poruke kako se najučinkovitije zaštititi od zaraze, kako paziti da se zaraza ne širi dalje, kako organizirati život i aktivnosti u tim okolnostima.

Nositelji aktivnosti u Stožeru su vrhunski stručnjaci i profesionalci, ne samo oni koji se redovito pojavljuju na konferencijama za medije, već i ogroman broj onih građanima nevidljivih. Zar rezultati koje imamo ne govore najbolje o učinkovitosti svih, od građana, zdravstvenih djelatnika do onih službi koje su omogućile da se život odvija u tim nimalo lakim okolnostima. Političku obojenost daju mu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i ja kao ministar, jer smo obojica dio Vlade, a Vlada jest političko tijelo. Kad je Vlada HDZ-ova, onda ne vidim razloga zašto se netko čudi da su i oba ministra članovi te stranke, kaže Beroš u intervjuu za Jutarnji list.

Koje su vaše političke ambicije? Hoćete li biti na listi HDZ-a na, čini se ipak, skorim izborima?

- Moje političke ambicije su da kao ministar zdravstva i član ove Vlade činim sve kako bi javnozdravstveni sustav bio što učinkovitiji i pristupačniji hrvatskim građanima. Epidemija koronavirusa pokazala je da je naš zdravstveni sustav spreman nositi se sa svim izazovima, da imamo vrhunske stručnjake na mnogim poljima i da s malim organizacijskim pomacima možemo biti bolji i efikasniji.

Do sada sam bio najviše angažiran oko epidemije, ali sve više vremena i energije usmjeravam na smanjenje lista čekanja kako bismo našim pacijentima pružili sve ono za što su dijelom bili zakinuti protekla dva-tri mjeseca, kao i na rješavanje svih drugih problema koji muče naše zdravstvo. Nedavni potres u Zagrebu uzdrmao je dodatno naše bolnice, smanjio kapacitete i nametnuo nam žurnu potrebu rješavanja bolničkih kapaciteta. Moje ambicije kao i politika ove Vlade idu za tim da na tom planu tražimo brza i ekonomična rješenja. Vjerujem da ćemo vrlo brzo pokazati da naši planovi nisu samo riječi.

Prema nekim izvorima, nećete samo biti na listi za parlamentarne izbore. Stranka s vama navodno ima velike ambicije. Mnogi kažu kako HDZ dugo nije imamo pravog kandidata za gradonačelnika Zagreba i da bi baš vi bili idealni. Namjeravate li se kandidirati?

- Član sam vladajuće stranke, a u politici je vrlo važan timski rad. I kao ministar dio sam jednog uspješnog tima. Želio bih da i na sljedećim parlamentarnim izborima dobijemo povjerenje birača da nastavimo voditi državnu politiku Hrvatske. O izbornim listama odlučuje predsjednik i stranačka tijela, pa će tako i eventualno moje mjesto na izborima ovisiti ne samo o mojim ambicijama već i potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji. Vjerujem u uspjeh naše stranke na izborima, a onda ćemo slagati timove za nove pobjede.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj, HDZ, Grad Zagreb, parlamentarni izbori
PROČITAJ I OVO
Trump ukinuo poseban status Hong Kongu
STATUS
Trump ukinuo poseban status Hong Kongu
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump potpisao je uredbu kojom okončava specijalni tretman za Hong Kong nakon što je Kina donijela novi kontroverzni zakon o sigurnosti, javlja BBC.
Beljak odbio podnijeti ostavku u HSS-u
STRANKE
Beljak odbio podnijeti ostavku u HSS-u
ZAGREB - Predsjedništvo HSS-a večeras nije održano iako smo se okupili jer nas većina nije podržala dnevni red koji je predložio predsjednik HSS-a Krešimir Beljak. Nas sedam odbilo je verificirati zapisnik s telefonske sjednice Predsjedništva koju je Beljak održao protekli tjedan, a čemu smo se također protivili - rekla nam je Ana-Marija Petin, članica Predsjedništva HSS-a.
Trump rekao da policija ubija više bijelaca nego crnaca
RASIZAM
Trump rekao da policija ubija više bijelaca nego crnaca
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump u utorak je umanjio opseg policijskog nasilja protiv crnaca, rekavši da policajci ubiju "više bijelaca".
Crna Gora s najviše aktivnih slučajeva koronavirusa po stanovniku u regiji
VIRUS
Crna Gora s najviše aktivnih slučajeva koronavirusa po stanovniku u regiji
PODGORICA - Nakon što je u utorak crnogorski Institut za javno zdravlje u sustav unio rezultate dvije tisuće testova koji su ranije zbog manjeg kapaciteta laboratorija u Crnoj Gori poslani na analizu u Njemačku, Crna Gora je postala zemlja s najviše aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u regiji.
TZ Rovinja osigurala tisuću maski za ugostitelje i iznajmljivače
MASKE
TZ Rovinja osigurala tisuću maski za ugostitelje i iznajmljivače
ROVINJ - Tijekom današnjeg dana svi evidentirani iznajmljivači i ugostitelji u rovinjskom TZ-u moći će podići svoju besplatnu zaštitnu maskicu s vizurom starogradske jezgre i simpatičnom porukom: "Nosi me!"
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE