GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš o novim mjerama na granicama: U Hrvatsku nije moguće ući s negativnim nalazom

Beroš o novim mjerama na granicama: U Hrvatsku nije moguće ući s negativnim nalazom
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 21:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevnku Nove TV komentirao je novi proboj koronavirusa u bolnice te nove mjere na granicama. Ističe da uvijek postoji strah kad virus uđe u bolnicu, kao što se to danas dogodilo s KBC-om “Sestre milosrdnice” te Psihijatrijskom bolnicom Sveti Ivan u Zagrebu.

“Virus je sada na dosta netipičan način ušao u psihijatrijsku ustanovu. Tamo su svi pozitivni u samoizolaciji, napravljeno je 65 testiranja i prema njima se određuju epidemiološke mjere.

Ako se rano epidemiološki postupa veće su šanse da se rano ograniči širenje zaraze. Čuo sam da su u Svetom Ivanu sestre bile asimptomatske i pretpostavlja se da su one donijele zarazu.

To naglašava potrebu poštivanja naših mjera poput održavanja razmaka, izbjegavanja kontakata i svega ostalog. Znam da zdravstevni profesionalci zbog prirode svog posla često moraju postupati drugačije, ali ovo je još jedna opomena svima nama iz koje moramo naučiti lekciju”, rekao je Beroš.

Ministar vjeruje da će vozači javnog prijevoza moći kontrolirati tko ulazi s maskom u tramvaje i autobuse, nakon što je nacionalni Stožer danas donio ovu mjeru.

“U javnom prijevozu često nije moguće održavati distancu pa zato mislimo da maska za lice, bilo kirurška ili pamučna može zaštititi građane”, rekao je.

Poručio je kako Hrvatska trenutno ima 139 aktivnih slučajeva te je i dalje na začelju zemalja u EU s minimalnim brojem oboljelih.

Osvrnuo se i na novi režim na granicama.

“Pratimo epidemiološku situaciju u susjednim zemljama i primijenili smo određene mjere. Samoizolacija je opravdana. Mislim da ne mogu ući s negativnim testom jer to ne znači da ćete biti negativni i sutra”, rekao je Beroš u Dnevniku Nove TV.

Dodao je da će se o ukidanju mjera razmišljati kada se u susjednim zemljama situacija popravi.

Poručio je i kako nemamo zaraženih turista te da trenutno nema razloga za odgodu izbora. Na pitanje koliko je mladih zaraženih rekao je kako nema te podatke, ali da većina zaraženih ima blaže simptome.

Zahvalio je istarskom stožeru na svemu što radi i poručio da je kod njih situacija nešto drugačija te se slaže s njihovom odlukom o nošenju maski u trgovačkim centrima. Poručio je kako su prije odluke kontaktirali Nacionalni stožer.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE