GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš, Lukšić i komora sestara: Proslava u KB Dubrava je neprimjerena

Beroš, Lukšić i komora sestara: Proslava u KB Dubrava je neprimjerena
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2021 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Proslavu koja je nedavno organizirana u Kliničkoj bolnici Dubrava neprimjenom su u subotu ocijenili ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj bolnice Ivica Lukšić i Hrvatska komora medicinskih sestara.

U proslavi je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici.

"Takvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava na liječenju najtežih bolesnika od covida je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za takve događaje. Zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemoloških mjera. Ovdje je sve suprotno", napisao je u priopćenju ministar Beroš.

Dodao je kako od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekuje da utvrde sve činjenice i na temelju toga i mjere prema svim sudionicima tog događaja.

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić rekao je za HRT kako će se u ponedjeljak održati sastanak kako bi se ispitale sve okolnosti i poduzele mjere iz pravilnika. Dodao je također kako je očito netko imao interes prije dostaviti snimku medijima nego samom ravnateljstvu.

"Neslužbeno, radi se o proslavi medicinske sestre koja je otišla raditi u Njemačku. Događaj se zbio početkom mjeseca, kada je slavila oproštaj s kolegicama. Dogodio se to u prostoru koji je izvan covid dijela, a bolesnici nisu bili ugroženi", izjavio je Lukšić i napomenuo da je proslava bila u dijelu gdje se odmara medicinsko osoblje.

"Bili su bez maski, kako ne bi smjeli biti", rekao je i dodao da je iznenađen cijelim događajem, no, za donijeti neke odluke i mjere treba imati argumente.

Iz Hrvatske komore medicinskih sestara ocijenili su kako je takvo ponašanje "potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu".

"Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Taj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače", rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Podsjetio je kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije koronavirusa, brinući požrtvovno o brojnim pacijentima.

Komora će, dodao je, zatražiti izvješće od KB Dubrava o tom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak.

RTL je u petak objavio snimku tuluma medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji su bez epidemioloških mjera u Kliničkoj bolnici Dubrava slavili do kasno u noć.

Tagovi: Vili Beroš, Ivica Lukšić, KB Dubraba, tulum u KB Dubrava
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE