GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Inspekcije će utvrditi je li se prema Čavajdi postupalo odgovarajuće

Beroš: Inspekcije će utvrditi je li se prema Čavajdi postupalo odgovarajuće
INSPEKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2022 / 15:58
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako je od nadležnih zdravstvenih ustanova zatražio rješavanje pitanja pacijentice Mirele Čavajde u okvirima zakona i u skladu sa stručnim odlukama, a od inspekcija Ministarstva i HZZO-a da utvrde jesu li dosadašnja postupanja bila odgovarajuća.

Ministarstvo zdravstva zatražilo je od svih zdravstvenih ustanova uključenih u zahtjev te trudne pacijentice za poduzimanje medicinskih zahvata glede njene daljnje trudnoće i sudbine nerođenog djeteta, da se žurno pronađu rješenja u skladu sa zakonskim odredbama i stručnim procjenama, navode u ponedjeljak u priopćenju.

Nastavno na informacije koje su se pojavljivale u javnom prostoru o tome slučaju, posebno na njihovo različito tumačenje koje ne doprinosi istinitoj i cjelovitoj informiranosti, Ministarstvo zdravstva i HZZO zatražili su od svojih inspekcija žurno utvrđivanje svih činjenica oko dosadašnjih postupaka zdravstvenih djelatnika u ustanovama u kojima je pacijentica primljena vezano uz rješavanje tog problema.

Spriječiti proizvoljne ocjene i manipulacije

“Želimo utvrditi sve činjenice kako bismo spriječili bilo kakve proizvoljne ocjene i manipulacije informacijama u ovom slučaju koji je izazvao veliku pozornost hrvatske javnosti”, poručio je u priopćenju ministar Beroš.

Napominje kako je opetovano zatražio od svih ustanova u javnom zdravstvenom sustavu i nadležnih ravnatelja da odgovorno i savjesno obavljaju svoje obveze prema pacijentima u skladu sa zakonskim, te stručnim i etičkim pravilima.

“Naša je želja da pacijentica riješi za nju i njezino nerođeno dijete vrlo tešku i delikatnu situaciju u što je moguće mirnijoj atmosferi uz poštivanje njezine privatnosti koje je od početka narušeno te potrebnu empatiju uz što manje izloženosti pritisaka javnosti", poručio je resorni ministar.

Očekuje, kaže, da se to pitanje riješi u skladu s hrvatskim zakonima i temeljem stručnih ocjena bez korištenja tog slučaja za bilo kakve parcijalne interese bilo koje društvene ili političke skupine.

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje o nalazima svojih inspekcija izvijestit će javnost.

Tagovi: Vili Beroš, Mirela Čavajda
PROČITAJ I OVO
Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu
INCIDENTI
Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu
KNIN - Policija je večeras objavila veliko priopćenje o obračunu u Kninu koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.
Ana Brnabić objasnila zašto ne odlazi na Krk
OBJAŠNJENJE
Ana Brnabić objasnila zašto ne odlazi na Krk
BEOGRAD - Letovanje u Hrvatskoj već danima je tema predstavnika Srpske napredne stranke, u prvom redu Vladimira Đukanovića i Miloša Vučevića, koji “ne razumeju Srbe koji letuju u komšijskoj državi”. Među onima koji imaju imovinu i koji su rado vreme provodili na hrvatskom primorju je i premijerka Ana Brnabić, koju ipak ima objašnjenje za svoj slučaj.
Crna Gora pokreće istragu protiv admirala koji je naredio raketiranje Splita
RATNI ZLOČINI
Crna Gora pokreće istragu protiv admirala koji je naredio raketiranje Splita
PODGORICA - Crna Gora pokreće istragu Dragana Samardžića, umirovljenog admirala te bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore zbog ratnog zločina na području Republike Hrvatske.
Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu
DUBOKO UNUTAR KRIMA
Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu
KIJEV - Po svemu sudeći, izgleda da su Ukrajinci uspjeli pogoditi važan ruski vojni aerodrom duboko na okupiranom poluotoku Krim.
HUBOL demantira Beroša: Kada su bolnice tražile lijek, rekli su da ga nema
LIJEK ZA COVID
HUBOL demantira Beroša: Kada su bolnice tražile lijek, rekli su da ga nema
ZAGREB - Neke bolnice već su u u srpnju zatražile od Ministarstva zdravstva dostavu remdesivira, ali Ministarstvo zdravstva ih je obavijestilo da lijeka nema, poručili su iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) reagirajući na današnje priopćenje ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE