GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Epidemiološka situacija vezana uz koronavirus u Hrvatskoj zadovoljavajuća

Beroš: Epidemiološka situacija vezana uz koronavirus u Hrvatskoj zadovoljavajuća
SMIRIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je u utorak kako je epidemiološka situacija vezana uz koronavirus u Europi i Hrvatskoj zasad zadovoljavajuća, a na izvanrednoj sjednici Vijeća EU-a, koja će se održati u četvrtak, nastojat će se usuglasiti mjere protiv koronavirusa na razini svih europskih država.

U Europi su dosad od koronavirusa oboljele samo 43 osobe, a u Hrvatskoj nijedna pa je zasad epidemiološka situacija u Europi i Hrvatskoj zadovoljavajuća, izjavio je Beroš prilikom uručivanja 16 ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u sklopu EU projekta "Promocija zdravlja i prevencija bolesti".

"To nije broj koji bi u ovom trenutku uzrokovao neke aktivnije mjere. Broj oboljelih ili umrlih od gripe je nesuporedivo veći pa nemamo takvih mjera. Treba iz sata u sat, iz dana u dan pratiti situaciji i poduzimati adekvatne mjere", kazao je Beroš.

Slijedi izvanredna sjednica Vijeća EU-a u četvrtak na kojoj ćemo probati usuglasiti mjere koje će se provesti na razini svih europskih država, najavio je ministar zdravstva.

Dodao je kako je ekspertna skupina Ministarstva zdravstva u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova na temelju analize zaključila da u ovom trenutku nema potrebe za restriktivnim mjerama na hrvatskim granicama.

"Postoji samo nekoliko većih graničnih prijelaza na koje dolaze organizirano turisti iz Kine pa nema potrebe u ovom trenutku raditi druge restriktivne radnje. Zasad je situacija pod kontrolom. U početku je bilo nekoliko nesnalaženja, ali sada sve institucije funkcioniraju na adekvatan način", ocijenio je.

Beroš je u Ministarstvu zdravstva danas uručio 16 ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava zdravstvenim ustanovama za projekte u sklopu EU projekta "Promocija zdravlja i prevencija bolesti", ukupne vrijednosti veće od 13 milijuna kuna.

Riječ je o projektima promocije zdravih navika i povećanja svjesnosti i znanja građana o važnosti prevencije bolesti te projektima unapređenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE