GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Cjepivo je prekretnica

Beroš: Cjepivo je prekretnica
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2020 / 13:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I U KB Dubrava se protiv koronavirusa cijepe djelatnici bolnice. Ondje se prva cijepila medicinska sestra Silvija Iveković, a potom i anesteziologinja Vlasta Merc. Prvo cjepivo u Hrvatskoj primila je štićenica Doma za starije i nemoćne na zagrebačkoj Trešnjevci, gospođa Branka Aničić.

Doktorica Merc kazala je da ne želi govoriti o tome da je liječnicima teško, jer je to njihov poziv, već pacijentima koji se svakodnevno bore za život.

- Nama je teško gledati toliki broj smrti jer covid je zaista jedna grozna, smrtonosna bolest o kojoj još ne znamo dovoljno. Danas sam se cijepila jer želim svoj život nazad, želim zagrliti roditelje bez straha da ću ih zaraziti, da moje dijete više ne pita o koroni i zaraznim bolestima, nego da pričamo o temi prikladnoj za njegove vršnjake, rekla je i dodala da se nada da će cjepivo donijeti spas.

V.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić, kazao je kako je ovo veliki dan jer stvara novu perspektivu u liječenju protiv koronavirusa.

- KB Dubrava i svi djelatnici su od prvog dana u borbi s pandemijom i za sve nas je ovo jedan novi početak u zajedničkom liječenju, kazao je i dodao je da će danas biti cijepljeno 35 djelatnika, a tijekom ponedjeljka i utorka ukupno 200 njih.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je "da svjedočimo velikom trenutku, početku cijepljenja, za kojega vjerujem da će predstavljati prekretnicu u liječenju bolesti Covid-19".

- Ova godina nije mogla završiti boljim darom, nego početkom cijepljenja. Ova godina je bila puna izazova, bila je veliki test za zdravstveni sustav RH, test za nas pojedinačno, na razini osobne odgovornosti. Vjerujem da smo prošli s pozitivnom ocjenom. Zdravstveni sustav funkcionira, avjerujem da će tako biti i u budućnosti. Ova bolnica predstavlja najznačajniji centar u liječenju Covid-19 bolesnika. Ovakve uvjete nismo mogli osigurati ostalim građanima u Hrvatskoj. Ovdje se liječi više od 450 osoba, a 65 ih je na respiratoru, kazao je.

Dodao je da ako bude u mogućnosti, odužit će se KB Dubrava na samoprijegornom radu. Pozvao je građane da se cijepe i da misle na druge.

Prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech stiglo je jučer u Hrvatsku. Zatim je počela priprema u vezi distribucije po županijama.

Cjepivo će biti besplatno i građani će se cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19, a cilj je da se cijepi najmanje 70 posto građana.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj, KB Dubrava, Ivica Lukšić
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE