GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš će nositi listu tamo gdje je SDP tradicionalno jači

Beroš će nositi listu tamo gdje je SDP tradicionalno jači
HDZ-ov PLAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 10:52
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U iščekivanju raspuštanja Sabora, koje bi se, po najavama vodećih ljudi HDZ-a, trebalo dogoditi u idućih desetak dana, u stranci su počela nagađanja o imenima koja bi mogla popuniti prolazna mjesta na izbornim listama, piše u petak Večernji list.

Riječ je o složenom poslu, koji u pravilu donosi neprospavane noći i teške riječi na svim razinama stranke, jer je pretendenata uvijek višestruko više nego mjesta na izbornim listama, navodi dnevnik.

U stranci se zato već osjeti stanovito uzbuđenje vezano uz skoro sastavljanje lista, no čini se da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković raspravu o tome još nije otvorio ni u najužem krugu.

Radi se o već poznatom stilu Plenkovića, koji s kadrovskim pitanjima običava čekati do posljednjeg trenutka, što u pravilu izaziva napetost svih koji smatraju da zaslužuju visoka mjesta na listama. Dok se čeka Plenkovićev mig, u stranci se već naveliko špekulira s imenima.

Sam Plenković na zadnjim se parlamentarnim izborima kao novoizabrani šef stranke kandidirao u prvoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća centar Zagreba pa naši sugovornici mahom očekuju da će s iste pozicije i u ove izbore.

Na toj ga je listi 2016. godine slijedio Gordan Jandroković, no kuloari ovoga puta nagađaju da bi se on mogao pojaviti na čelu liste u drugoj izbornoj jedinici, koju čine istok Zagreba, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Na tom mjestu neki, međutim, vide Vilija Beroša, ministra zdravstva čija je popularnost naglo porasla zbog angažmana na suzbijanju koronavirusa. Nema razloga da HDZ ne iskoristi popularnost svog ministra, no dio naših sugovornika kalkulira kako bi Beroša trebalo staviti na vodeću poziciju u jedinicama u kojima se HDZ »tuče« sa SDP-om ili onima u kojima stranka stoji lošije od konkurencije, kako bi privukao što više glasova.

U tom kontekstu neki govore i o mogućem Beroševu angažmanu u trećoj, tradicionalno SDP-ovoj izbornoj jedinici, dok neki na prvom mjestu na listi u toj, zagorsko-međimurskoj izbornoj jedinici vide Davora Božinovića, čiji je ugled također rastao s angažmanom na čelu Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Tagovi: Vili Beroš, HDZ, SDP, Gordan Jandroković, Andrej Plenković, parlamentarni izbori, Krapinsko-zagorska županija
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE