GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić se pokušava oprati od glupe izjave o ženama

Bernardić se pokušava oprati od glupe izjave o ženama
ANTITALENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 13:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je novinarima prokomentirao izjavu koju je između ostalog dao dan ranije u intervjuu Hini, koja je izazvala brojne reakcije.

"Žene imaju manje plaće, to je nepravedno i protiv toga se moramo boriti zakonskim sredstvima. To smo jučer inicirali na Forumu žena SDP-a, između ostalog zlouporabu ugovora na određeno vrijeme, zadržavanjem žena starije životne dobi, žene na upravljačkim pozicijama - to moramo zakonski regulirati i osigurati kvote. EU prosjek je oko 30% žena aktivno sudjeluje u upravama tvrtki dok je u Hrvatskoj taj postotak duplo niži. Protiv toga ćemo se boriti zakonskim rješenjima, ali i sami moramo biti promjena koju želimo vidjeti u društvu", poručio je Davor Bernardić na glavnom zagrebačkom trgu i dodao da je SDP u statutu ostvario rodni paritet:

"Imamo jednak broj žena i muškaraca na listama. Konačno prva stranka povijesti u Hrvatskoj koja će u Saboru imati jednak broj žena i muškaraca."

Komentirajući izjavu koju je dao u intervjuu Hini rekavši da koordinatorstvo nije za eksperimentiranje i da taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu, ispričao se ako je nekoga uvrijedio.

"Ono što sam rekao ispalo je malo nespretno, ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio. Ali napadi dolaze od HDZ-a i malih stranaka ljevice. Neka Plenković objasni javnosti zašto nije pročitao vapaje žene župana Tomaševića kojeg još podržavaju, neka objasni zašto podržava nasilnika, zašto nije reagirao. HDZ je zadnji koji može govoriti o položaju i pravima žena jer oni to u svojoj kući krše", rekao je Bernardić i dodao:

"Možemo govoriti o nespretnosti izjave, još jednom se ispričavam svima koje je to povrijedilo, ali ne mislim se ispričavati strankama od kojih je napad i došao jer pokušavaju ubrati političke poene. Što se SDP-a tiče, napadali su me zadnje tri godine nemilice, naučio sam što je teži put, za sve sam se sam izborio, ali nitko nam ne može osporiti da smo rodni paritet ugradili u statut i pola zastupnica će u idućem mandatu biti žene. Mijenjamo povijest i ponosan sam na to što smo napravili i što sam stajao iza toga. A što se tiče ovog sve sam odgovorio."

Tagovi: Davor Božinović, žene, rodna ravnopravnost, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE