GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd: Zatraženo hitno oslobađanje čoveka koji je stopirao bager

Beograd: Zatraženo hitno oslobađanje čoveka koji je stopirao bager
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2021 / 21:56
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Na poziv više organizacija i političkih partija građani su se okupili na beogradskom Trgu Republike.

Oni zahtevaju hitno ukidanje pritvora čoveku koji je, kako kažu, juče u Šapcu sprečio da bager pogazi građane. Po završetku obraćanja govornika na Trgu republike, građani u koloni došli do RTS-a gde su zatražili da se na javnom servisu pročitaju njihovi zahtevi. Nakon kratkog protesta ispred RTS-a, građani su se razišli.

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je na kraju protesta ispred RTS-a da okupljeni ne pozivaju na nasilje i da ga ne žele ali da će braniti Srbiju.

„Svim srcem sam protiv nasilja, ne pozivam na nasilje, nikada nismo pozivali na nasilje ali branićeno našu zemlju“, rekao je Lazović.

Okupljeni su uz zvižduke kritikovali rukovodstvo RTS-a zbog načina izveštavanja dok je Lazović rekao da u zgradi RTS, „žive mrak i laž“.

Među govornicima na protestu bio je i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“ koji je rekao da se da se policija povukla sa jučerašnje blokade u Šapcu neposredno pre nego što su batinaši krenuli da tuku goloruke građane.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović prethodno je, obraćajući se učesnicima protesta, zatražio „momentalno puštanje na slobodu“ Dragana Milovanovića Crnog, koji je u Šapcu juče sprečio bager da krene na narod, kao i ime čoveka koji je dao naređenje da se policija povuče, a nastupe batinaši.

Aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je, obaćajući se okupljenim građanima pre početka protestne šetnje ka RTS-u, da će i sledeće subote biti organizovane blokade mostova i saobraćajnica širom Srbije, u znak protesta protiv usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: protest u Beogradu, Aleksandar Jovanović Ćuta, Ne davimo Beograd, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE